بیماری کووید 19وفشار خون
بیماری کووید 19وفشار خون
فشارخون بالا
بیماری فشار خون بالا، اصلیترین عامل خطر قابل تغییر برای ناتوانی و مرگ و میر زودرس ناشی از بیماری¬های قلبی، بیماری¬های مزمن کلیه و سکته مغزی در جهان و ایران است. در سال 2017، بالغ بر 10 میلیون نفر در جهان به علل مرتبط با فشار خون بالا جان خود را از دست داده اند. بر اساس نتایج پیمایش ملی بیماری های غیرواگیر در سال 1395 در افراد 18 سال و بالاتر، حدود یک سوم (26.4 % افراد 18 سال و بالاتر) جمعیت بزرگسالان کشور از فشار خون بالا ( فشارخون سیستولیک 140 میلی متر جیوه و بالاتر یا فشار خون دیاستولیک 90 میلی متر جیوه و بالاتر) رنج می برند. شیوع فشارخون بالا با بالا رفتن سن افزایش می یابد، به طوری که حدود یک سوم افراد بالاتر از 30 سال و بیش از نیمی از افراد بالاتر از 50 سال به این بیماری مبتلا هستند.در کل بالغ بر 15 میلیون نفر در کشور به فشارخون بالا مبتلا بوده اند و تنها ۶۰ درصد بیماران مبتلا به فشار خون بالا از بیماری خود اطلاع داشته و 40 درصد آن ها برای کنترل بیماری خود دارو دریافت میکرده اند و فقط 40 درصد آن ها هم فشارخون کنترل شده و مطلوب داشته اند.
نكته مهم در برای پیشگیری و کنترل بیماری فشارخون بالا، بحث بدون علامت بودن اين بيمارى و عدم اطلاع افراد مبتلا به فشارخون از بيمارى خود و نيز عدم درمان صحیح و کنترل بیماری است. به همين دليل اين بيمارى به عنوان قاتل خاموش شناخته می شود. يكي از موانع مهم در كنترل مؤثر فشارخون بالا عدم اطلاع مردم از بالا بودن ميزان فشارخون خودشان است. در حالی که فشارخون می تواند به سادگی در منزل یا در مراکز بهداشتی درمانی شناسایی شود. اين موضوع ضرورت توجه بيش از پيش به این بیماری را مطرح می کند. فشارخون بالا،معمولا افرادرادرمعرض عوارض جدی سلامتی قرارمی دهد ومطالعات نشان می دهد افرادی که مبتلا به این بیماری هستنددرصورت ابتلا به بیماری کووید19 دچارعوارض بیشتری میشوند.
فشارخون بالا وکووید19
هرچندهنوز علت دقیق این موضوع مشخص نیست امابیماران فشارخون بالا حتی ازمبتلایان دیابت بیشتردرمعرض خطر این بیماری هستند .افرادمبتلا به بیماری قلبی یادارای سابقه سکته قلبی ومغزی درمراقبت ازخود باید بسیارجدی باشند. این گروه ازبیماران نباید بدون مشورت پزشک مصرف هیچ یک از داروهای خودرا متوقف کنند. قرنطینگی خانگی برای افراد فشارخون بالا بیش از سایر افراد توصیه میشود واین بیماران تا حدممکن بایستی در خانه بمانند وجزدرمواردضروری ازخانه خارج نشوند. این افراد ضمن رعایت بیشتر نکات بهداشتی حتما ازماسک ،دستکش ومایع ضدعفونی استفاده کنند وبصورت مستمردستها با آب وصابون درطول روز بشویند. این بیماران اگرفشارخون کنترل نشده دارند باید هردوتا سه روز فشارخون خود رااندازه گیری کرده وبا راهنمایی پزشک تمام توصیه ها را رعایت کنند تا فشارخون آنان دروضعیت کنترل قرارگیرد.ضمن لزوم رعایت رژیم غذایی ،مصرف کم نمک وفعالیت روزانه حداقل 15دقیقه درخانه توصیه میشود. درصورت اتمام داروها یکی ازاعضای خانواده برای تهیه داروها اقدام کنندتاحتی الامکان بیماراز خانه خارج نشود.
نظر دهید