• 1397/05/15 - 11:24
  • تعداد بازدید خبر : 19
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

شیر مادر - زیر بنای زندگی سالم

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی ،دکتر حمید استادابراهیمی در تاریخ97/5/13 به مناسبت گرامیداشت هفته جهانی تغذیه با شیر مادر و ترویج زایمان طبیعی در مصاحبه زنده رادیوئی اظهار داشت: شیر مادر بهترین نعمتی است که خداوند در وجود مادران قرار داده است و به تعداد اندکی مادران هستند که نمی‌توانند شیر خود را به نوزاد بدهند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی ،دکتر حمید استادابراهیمی در تاریخ97/5/13 به مناسبت گرامیداشت هفته جهانی تغذیه با شیر مادر و ترویج زایمان طبیعی در مصاحبه زنده رادیوئی اظهار داشت: شیر مادر بهترین نعمتی است که خداوند در وجود مادران قرار داده است و به تعداد اندکی مادران هستند که نمی‌توانند شیر خود را به نوزاد بدهند.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان بیان داشت: شیر مادر سهل‌الهضم است که برخی مادران این را یک مشکل می‌دانند و به متخصصان مراجعه می‌کنند، مادران سوء برداشت و تفکر اشتباه مبنی بر اینکه نوزاد تحمل شیر مادر را ندارد، نداشته باشند.
این متخصص کودکان تصریح کرد: شیر خشک محصول خشک شده شیر گاو بوده و هضم آن برای نوزاد به دلیل وجود یک پروتئین سنگین در شیر گاو سخت است اما شیر مادر حاوی گلبول سفید است و به دلیل داشتن آنتی‌بادی‌ها و پروتئین‌ها بدن نوزاد را در برابر عفونت‌های گوارشی، تنفسی و ... مقاوم می‌سازد.
استادابراهیمی با اشاره به اینکه نوزادانی که در بدو تولد زردی داشته باشند با تغذیه شیر مادر این زردی برطرف می‌شود، عنوان کرد: نوزاد باید تا 6 ماهگی فقط شیر مادر بخورد.
وی بیان کرد: قسمت اولیه شیر مادر آبکی است و عطش نوزاد را می‌خواباند و قسمت دوم شیر که حاوی چربی و عناصر است موجب تغذیه کامل است ضمن اینکه نوزاد را تا 6 ماهگی با طعم‌های مختلف غذایی آشنا نکنید که با این کارنوزاد را از فواید شیر مادر محروم می‌سازد.
استاد ابراهیمی با اشاره به اینکه در بدو تولد نوزاد شیر ابتدایی مادر آغوز است، افزود: شیر آغوز در رشد دستگاه گوارش، تقویت سیستم ایمنی و دفاعی نوزاد موثر است و بین سه تا پنج روز اول تولد از مادر ترشح می‌شود و توصیه می‌کنیم مادران حتما این شیر را به نوزادان بدهند و به تصور اینکه کم است چیز دیگر به نوزاد ندهند.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در ادامه عنوان کرد: گریه نوزاد 44 علت دارد از جمله آنها گرسنگی، ارتباط برقرار کردن با مادر یا اطرافیان، خیس کردن، دل درد، نفخ، کولیک و ... است و مادر از نوع گریه در راستای برآوردن نیازهای نوزاد تلاش می‌کند .
وی اظهار داشت: مادران از دادن شیر خشک به فرزندشان پرهیز کنند مگر در مواردی که شیر مادر ناکافی است و با تجویز پزشک به نوزاد شیر خشک بدهند.
وی کم شدن ادرار نوزاد، وزن نگرفتن و ... را از علت‌های ناکافی بودن شیر مادر دانست و افزود: مادرانی که شیر خود را به کودکان می‌دهند در آینده کمتر دچار سرطان‌هایی از جمله سرطان سینه، سرطان رحم، گردنه رحم، سرطان تخمدان و کم‌خونی می‌شوند.
استادابراهیمی خاطرنشان کرد: ارتباط عاطفی بین مادر و نوزادی که از شیر مادر تغذیه می‌شود بیشتر از نوزادانی است که با شیر خشک تغذیه می‌شوند و از دیگر مضرات شیر خشک این است که فرزندان در آینده دچار چاقی که عامل اصلی بیماری‌های قلبی و عروقی و دیابت است، شده و استارت این چاقی در بدو تولد و مصرف شیر خشک زده می‌شود.
وی با بیان ابنکه باید از خوراندن غذای سفره به نوزاد زیر یکسال پرهیز کرد، گفت: هرگز نباید شیر فریز شده مادر را گرم و یا بیرون از فریزرنگهداری کرد.

 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 7901
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید