هشدار درباره استفاده از مواد شوینده در روزهای پایانی سال
مدیر گروه بهداشت محیط وحرفه ای معاونت بهداشتی با اشاره به در پیش بودن روزهای پایانی سال هشدارهایی را درباره استفاده از مواد شوینده مطرح کرد.
مدیر گروه بهداشت محیط وحرفه ای معاونت بهداشتی با اشاره به در پیش بودن روزهای پایانی سال هشدارهایی را درباره استفاده از مواد شوینده مطرح کرد.
مجید کاظمی در مصاحبه رادیوئی اظهار کرد :در یک تقسیم بندی که درباره مواد شوینده وجود دارد ،مواد شوینده با توجه به میزان خطر وعارضه ای که می توانند روی افراد مختلف داشته باشد تقسیم بندی می شود.
وی افزود :گروه اول صابونها هستند ،مخصوصاصابونهای جامد که بی ضررترین مواد شوینده به شمار می روند که در این گروه صابون بچه با توجه به ترکیب قلیایی که دارد هیچگونه ضرری ندارد .این صابونها کلا خاصیت سمی ندارند حتی اگر بچه ای آن را بخورداتفاقی نمی افتد وهمچنین چون مواد اولیه آن ازچربی وروغن تشکیل شده است خاصیت تجزیه پذیری دارند.این صابونها حتی آنتی باکتریها را می توانند فعال کنند وبرخی اوقات به عنوان درمان از آنها استفاده می شود اگر با آب گرم استفاده شوند اثر بهتری دارند.
وی به صابونهای مایع اشاره کرد ویادآورشد :صابونهای مایع ضررشان از صابونهای جامد بیشتر است ولی باز هم جزءمواد شوینده بی ضرر دسته بندی می شوند،البته بهتر است در مکانهای عمومی از این نوع صابونها استفاده شود .
مدیر گروه بهداشت محیط وحرفه ای مرکز بهداشت شهرستان رفسنجان پودرهای شوینده را نوع دیگری از مواد شوینده بر شمردوافزود:با توجه به اسیدی که داخل پودرهای شوینده استفاده می شود می تواند روی پروتئین پوست اثر بگذارد وباعث برخی ناراحتیها وحساسیتها شود که جزء خطرات پودرها محسوب می شود.پودرهای ماشینی نیز اگر به عنوان پودر دستی استفاده شود عوارض بیشتری نسبت به آنها دارند چون ترکیبات آنها متفاوت است .کاظمی با بیان اینکه اسپری ها مانند شیشه پاک کن ها ،به خاطر مشکلات تنفسی که می توانند ایجاد کنند خطرات بیشتری نسبت به پودرها دارند،
وی خاطرنشان کرد:اسیدها مانند جوهر نمک اگر به طور مستقیم استفاده شوند سبب سوختگی می شود وبخار ناشی از آن در محیط سربسته اثرات خطرناکی در افراد می گذارد. وی سفیدکننده ها را نیز جزءدیگری از مواد شوینده دانست وگفت:سفیدکننده ها مانند وایتکس جزءمواد قلیایی محسوب می شوند وسوختگی که روی پوست ایجاد می کنند عمیق تر وضرر بیشتری نسبت به اسیدها دارند.سفیدکننده ها به عنوان مواد گندزدا استفاده می شوند والبته ضررنیز دارند.
مدیر گروه بهداشت محیط وحرفه ای مرکز بهداشت رفسنجان در پاسخ به این سوال که ترکیب مواد شوینده چه خطراتی به همراه دارد،تصریح کرد:بیشترین ضرر در ترکیب مواد شوینده ترکیب همین اسیدها وسفید کننده ها مانند جوهرنمک ووایتکس است که در محیط سربسته نباید به هیچ وجه ترکیب شوند.
کاظمی بیان داشت: ترکیب ماده اسیدی مانند جوهر نمک با ماده قلیایی مانند وایتکس سبب می شود گاز کلر آزاد شود که این گاز از نظر وزنی از هوا سنگین تراست وسریع از محیط خارج نمی شود.این گاز فوق العاده خفه کننده ومسموم کننده است وحتی باعث مرگ می شود.وی با اشاره به اینکه با زدن یک ماسک ساده هم مشکل رفع نمی شود،عنوان کرد:توصیه می کنیم اولا که به هیچ وجه این دوماده باهم ترکیب نشود.در مورد پودرهای شوینده نیز اگر بااین اسیدوجوهرنمک مخلوط شود گاز کلر آزاد می کنند که بسیار خطرناک است.
مدیر گروه بهداشت محیط وحرفه ای مرکز بهداشت رفسنجان در خصوص عوارض وبیماریهای پودر شوینده نیز گفت: پودرهای شوینده اگر در درازمدت استفاده شوند چربی پوست رااز بین می برند وبعد از آن سبب می شود لایه پوست از دست رفته ومیکروبها روی پوست بنشینند وسبب عفونتها شوند،توصیه می شود هنگام شستشو دستکش پلاستیکی بپوشند وزیر دستکش نیز دستکش نخی استفاده شود
کاظمی در پایان توصیه کرد:هنگامی که از مواد شوینده استفاده می شود خیلی مراقب کودکان خود باشیدچرا که اگر کودک بسته پودر لباسشویی را داخل دهان کند مسمومیت ایجاد می کند.مواد شوینده را از ظرف خود خارج نکنیدیا اگر خارج کردید داخل ظرفی با نشانه خاص قرار دهید چرا که ممکن است افراد حتی بزرگسال به اشتباه آن را بخورند ومشکلات عدیده ای ایجاد کند.
نظر دهید