• 1397/04/23 - 08:58
  • تعداد بازدید خبر : 20
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

1382مورد حیوان گزیدگی در سال گذشته

مدیر گروه مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: 1382مورد حیوان گزیدگی در سال گذشته داشتیم.

مدیر گروه مبارزه با بیماریها ی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در مصاحبه رادیوئی مورخ 97/4/20 با اشاره به اینکه 13 لغایت 18 تیر ،هفته اطلاع رسانی بیماریهای قابل انتقال بین انسان وحیوان می باشد ،به توضیحاتی در خصوص این بیماریها پرداخت.
دکتر سید محسن نژادقادری اظهار داشت: هرگونه بیماری یا عفونتی که به طور طبیعی بین انسان وحیوان انتقال می یابد به عنوان بیماری زئونوز شناخته می شود.
وی افزود : مهمترن بیماریهای مشترک بین انسان وحیوان در کشور ما تب مالت، سالک، هاری ، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو وکیست هیداتیک می باشند.
وی ادامه داد: تب مالت یکی از مهمترین بیماریهای زئونوز است که از طریق مصرف شیر ولبنیات محلی آلوده وهمچنین تماس با ترشحات وخون دام آلوده ازراه تنفسی در آغل هم منتقل می شود.
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان خاطر نشان کرد:تعداد موارد ابتلا به تب مالت در سال 1395 در رفسنجان 102 مورد ودر سال 1396 این تعداد به 151 مورد رسید.
نژادقادری به بیماری لیشمانیوز اشاره وبیان کرد : شایعترین نوع آن سالک پوستی است که براثر گزش پشه ماده خاکی به انسان منتقل می شودوحدود 2 تا8 ماه بعد از گزش ،ضایعه ای شبیه جوش وبدون درد در محل گزش پیدا می شود که کم کم به زخم تبدیل می شود.
به گفته وی موارد ابتلا به سالک در شهرستان رفسنجان از 36 مورد در سال 95 به 39 مورد در سال 96 افزایش یافته است .
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان هاری را نوعی بیماری ویروسی دانست که ویروس آن از طریق بزاق حیوان هار واز محل گاز گرفتگی وارد بدن می شود وگفت : افراد جهت پیشگیری از ابتلا به هاری بلافاصله بعد از گزیده شدن محل گزش را با آب وصابون به مدت 20 دقیقه کاملا شسته وسپس به مرکز پیشگیری درمان هاری مستقر در حوزه معاونت بهداشتی مراجعه نمایند.
نژاد قادری تصریح کرد : آمار حیوان گزیدگی نیز در شهرستان رفسنجان در سال گذشته نسبت به سالهای قبل افزایش یافته ،به گونه ای که این رقم در سال گذشته به 1382 مورد رسیده که 5/2 برابر میانگین کشوری است .
وی در ادامه کنه ها را ناقل تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بر شمرد واظهار کرد : شیوع این بیماری در فصل گرم سال همزمان با افزایش فعالیت کنه ها می باشد.
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با بیان اینکه موارد ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در سال گذشته در رفسنجان 3 مورد بوده است ،ادامه داد: دامداران،دامپزشکان،کارگران کشتارگاه ،کارکنان بهداشتی وبیمارستان بیشتر در معرض خطر این بیماری هستند ودر صورتی که بعد از مجاورت با دام وکنه به طور ناگهانی دچار تب ،سر درد ،درد عضلانی .خونریزی از معده وبینی شدند سریعا به پزشک مراجعه کنند.
نژادقادری افزود : کیست هیداتیک یک بیماری انگلی ومشترک بین انسان وحیوان است که میزبان اصلی آن گوشتخواران بویژه سگ سانان هستند.کرم بالغ در روده سگ زندگی می کند وتخم های خود را از طریق مدفوع به محیط بیرون می رساند که این تخم ها برای انسان ودام آلوده کننده است .به گفته وی جهت پیشگیری از این بیماری لازم است که بهداشت فردی وشستن وضدعفونی کردن سیزیجات ومیوه های بوته دار زمینی رعایت شود.
نژادقادری در ادامه به بیماری مالاریا اشاره وبا بیان اینکه این بیماری یک بیماری انگلی حاد ومزمن است که بدنبال گزش پشه ماده آنوفل انگل وارد بدن انسان می شود،خاطر نشان کرد: در آغاز بیماری نشانه هایی مانند خستگی ،احساس درد عضلات ،تب ولرز وتهوع واستفراغ وجود دارد.
وی بیان داشت : در صورت مسافرت به مناطق مالاریا خیز (جنوب استان کرمان ،سیستان وبلوچستان ،افغانستان و...) وبه همراه داشتن این علائم به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه نمایند.
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان همچنین با اشاره به بیماری پدیکلوزیس ،اظهار داشت : شپش ،حشره ای کوچک،بدون بال وخونخوار است که می تواند سروتن را آلوده کند.
نژادقادری افزود: تخم شپش رشک نام دارد که به اندازه ته سنجاق می باشدوبه مو ودرز لباس می چسبد.شایعترین علامت شپش خارش می باشد که در کودکان شایعتر است وتمام طبقات اقتصادی واجتماعی را درگیر می کند.وی با بیان اینکه درمان پدیکلوزیس با شامپو پرمترین ولوسیون دایمتیکون می باشد،یاد آور شد : موارد شناسایی شده پدیکلوز در سال گذشته در رفسنجان 1929 مورد بوده است.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 7808
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید