• 1396/11/19 - 21:36
  • تعداد بازدید خبر : 17
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

50درصد ایرانی ها گرفتار چاقی اند

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان معاون اجتماعی وزارت بهداشت،درمان وآموزش پزشکی گفت:

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان معاون اجتماعی وزارت بهداشت،درمان وآموزش پزشکی گفت: 50درصد ایرانی ها یا اضافه وزن دارند یا گرفتار چاقی اند.
محمد مهدی ایازی در روز پنج شنبه 19بهمن96در آئین افتتاح دو مرکز خدمات جامع سلامت در رفسنجان با اشاره به اینکه ریشه بسیاری از بیماریها در چاقی است اظهار کرد: پیشگیری مقدم بر درمان است ومردم باید به فکر سلامت خود باشند وبدانند سبک زندگی خود را تغییر دهند تا کمتر بیمار شوند.
وی تحرک ،ورزش وانتخاب غذای سالم وسرشار از ویتامینها وبدون نمک و چربی را عامل مهم پیشگیری از ابتلا به چاقی دانست وافزود:یکی از بیماریهایی که انسان به آن دچار می شوددیابت است وچاقی زمینه ای برای بروز این بیماری در بدن افراد است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 5میلیون نفر در ایران دیابت دارند و5میلیون نفر هم در آستانه ابتلا به دیابت هستند بیان کرد:ریشه بسیاری از بیماریها در مصرف قلیان ودخانیات است باید برای رفع این معضل فرهنگسازی کنیم ویکی از کارهای اساسی مراکز بهداشت شهری وروستایی ایجاد تعامل با مردم باشد تا مسائل مربوط به پیشگیری از بیماریها را به مردم آموزش دهند.
ایازی تاکید کرد:به فکر سلامت خود واعضای جامعه ومحله های خود باشید .تا قبل از اجرای طرح تحول سلامت در کشور،سالانه600هزار نفر زیر خط فقر می رفتند زیرا بیمار می شدند وهزینه های هنگفتی برای درمانشان می بایست بپردازندکه خوشبختانه پس از اجرای این طرح هزینه های درمان به ده درصد برای شهری ها و5در صد برای روستائیان رسیده است به طوریکه برای درمان یکی از بیماریهای قلبی قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت بیمار میبایست بیش از 4.5میلیون تومان بپردازد که این هزینه پس از اجرای طرح تحول به کمتر از 200هزار تومان کاهش یافته است.
وی خاطر نشان کرد:معنی اجتماعی شدن نظام سلامت این است که مردم به فکر سلامت خود باشند در این صورت بسیاری از مشکلات جامعه حل می شودوباید به نسل جوان ونوجوان بیاموزید که چه کنند دخانیات استفاده نکنند ،غذای چرب وپرنمک مصرف نکنند ،ورزش وتحرک داشته باشند.
معاون وزیر بهداشت ،درمان وآموزش پزشکی گفت:سلامت دغدغه جدی است با توجه به اینکه جامعه به سمت سالمندی پیش می روداحتیاج به مراکز درمانی بیشتر احساس می شودوزیرساختها در این راستا باید بیشتر شود.
وی گفت:خانه های بهداشت در گذشته با حضور بهورزان در بیشتر روستاهای کشور شکل گرفته ویکی از شبکه های کامل در کشورهای در حال توسعه بود.طی چندسال اخیر مراکز جامع سلامت در حاشیه شهرها با جمعیت بیش از11 میلیون نفر ونیز در مناطق روستایی شکل گرفته است.
ایازی تصریح کرد:این مراکز خدمات جامع تر وکامل تری اعم از پزشک ،دندانپزشک ،ماما،مددکار،کارشناس تغذیه وروان و....به مردم ارائه می کنند.



  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 7292
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید