• 1398/07/09 - 11:29
  • تعداد بازدید خبر : 16
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

دانستنی هایی درباره مصرف تخم مرغ ( به مناسبت 17 مهر روز جهانی تخم مرغ)

دانستنی هایی درباره مصرف تخم مرغ

ارزش غذایی تخم مرغ :
تخم مرغ از معدود غذاهای طبیعی هست که نیاز بدن را بطور متعادل تامین می کند.
پروتئین تخم مرغ یک پروتئین کامل ،قابل جذب و دارای بیشترین اسید آمینه های ضروری برای بدن است.تخم مرغ حاوی ویتامین های B12،B6،A،D،E،اسید فولیک ،ریبوفلاوین و بویژه کولین است که نقش بسیار مهمی در تکامل مغز جنین دارد هم چنین توانایی یادگیری در دوران مختلف زندگی را تقویت می کند . خوردن یک تخم مرغ در روز بویژه وقتی همراه با میوه و سبزیجات مصرف گردد سبب 18% کاهش احتمال سرطان سینه می شود . چربی تخم مرغ عمدتا از نوع غیر اشباع بوده و کلسترول تخم مرغ از نوع کلسترول خوب است. مطالعات متعدد توسط محققین ثابت کرده اند خوردن تخم مرغ حتی بیش از یک عدد در روز در بسیاری از مردم بدون ارتباط با جنس ، سن و نژاد آنها باعث افزایش کلسترول خون نشده و حتی برای قلب مناسب و مفید است
مشخصات تخم مرغ تازه :
وقتی در یک ظرف آب قرار داده میشود در ته ظرف قرار گیرد و بر سطح آب شناور نماند.
بعد از شکستن زرده آن با سفیده مخلوط نباشد
در موقع تکان دادن لق نزند
تخم مرغ تا چه زمانی قابل استفاده می باشد :
تخم مرغ خام به مدت 4-5 هفته در یخچال قابل نگهداری است و تخم مرغ پخته باید حداکثر تا 7 روز پس از پخته شدن و نگهداری در یخچال مصرف شود.
چرا جدا کردن پوست بعضی از تخم مرغ های پخته دشوار می باشد؟
دلیل آن تازه بودن تخم مرغ است به منظور پوست کردن آسان تخم مرغ میتوان از تخم مرغ هایی استفاده کرد که حداقل یک هفته از عمرشان گذشته باشد.
رنگ های مختلف در تخم مرغ نشانه ی چه چیز می باشد؟
رنگ سبز: تشکیل حلقه سبز اطراف زرده تخم مرغ پخته شده نشان دهنده ی ترکیبات آهن و گوگرد می باشد که در نتیجه ی پختن بیش از حد تخم مرغ و یا پختن تخم مرغ درآب حاوی آهن زیاد به وجود می آید.
تجمع حلقه های سبز در داخل زرده تخم مرغ زمانی به وجود می آید که به مرغ غذا یا آب حاوی آهن داده می شود . در هر دو صورت مشاهده رنگ سبز در تخم مرغ خطری ندارد و خوردن آن مشکلی ایجاد نمی کند.
زرده ی تخم مرغ: رنگ زرده تخم مرغ با توجه به غذایی که به مرغ داده می شود، تغییر می کند هر چه به مرغ سبزیجات و گیاهاه دارای برگهایی به رنگ زرد - نارنجی ، بیشتر داده شود زرده تخم مرغ به رنگ زرد تیره تر در می آید.
رنگ صورتی یا آبی: صورتی یا آبی بودن سفیده تخم مرغ خام نشان دهنده آلودگی تخم مرغ به بعضی از باکتریها می باشد و توصیه می شود که از مصرف این تخم مرغها خودداری کنید.
چه افرادی باید در مصرف تخم مرغ احتیاط کنند؟
گرچه در برخی شرایط باید در مصرف تخم مرغ کامل ملاحظاتی صورت پذیرد ولی بدلیل خواص ویژه و منحصر به فردی که در تخم مرغ وجود داشته و عدم مصرف آن می تواند کمبود موادی مثل کولین ، لوتئین و گزانتین را به همراه داشته باشد. لذا نباید مصرف تخم مرغ در هیچ گروه سنی حذف شود بلکه مقدار مصرف آن با نظر پزشک معالج کاهش یابد . حتی در افراد دارای بیماری هایی چون دیابت ، فشارخون بالا و قلبی عروقی مصرف تا حدود 3 عدد در هفته نیز پیشنهاد می شود . البته در اینصورت باید از خوردن غذاهای چرب و پر نمک همراه تخم مرغ خودداری شده و روش پخت تخم مرغ نیز بدون روغن انتخاب گردد که در اینصورت نه تنها خطری نخواهد داشت بلکه در این گروه های خاص مفید هم خواهد بود .

  • گروه خبری : آموزش همگانی
  • کد خبر : 8779
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید