مشکلات بینایی در سالمندان
مشکلات بینایی در سالمندان: مشکلات بینایی، یکی از مشکلات شایع در دوران سالمندی است. از آنجایی که بیشتر اطلاعات فرد از محیط اطراف توسط چشم به دست می آید بنابراین هرگونه اختلال در بینایی باعث عدم توانایی فرد در برقراری ارتباط مناسب با محیط و اطرافیان می شود. گرچه چشم ها نیز مانند تمام اعضای بدن بر اثر گذشت زمان دچار تغییراتی می شوند اما اکثر این تغییرات و بیماری های چشمی به درمان دارویی و جراحی پاسخ می دهند.
- پیر چشمی: شاید برای شما هم پیش آمده است که نتوانید سوزن را نخ کنید و یا موقع خواندن روزنامه زود خسته یا دچار سردرد شوید در حالی که تابلو و چیزهایی را که دور هستند به راحتی می بینید. این حالت پیر چشمی است. پیر چشمی با افزایش سن به وجود می آید و اجسام نزدیک خوب دیده نمی شود. این مشکل به راحتی با مراجعه به پزشک و تهیه عینک مناسب برطرف می شود.
- آب مروارید: آب مروارید مشکل دیگری است که با افزایش سن ایجاد می شود. در این بیماری عدسی چشم، کم کم کدر می شود و نمی تواند به راحتی دید. یکی از علل آب مروارید را به کمبود ویتامین سی نسبت می دهند، مصرف سبزی و میوه تازه به ویژه مرکبات در تأخیر بروز این بیماری می تواند موثر باشد.
- گلوکوم یا آب سیاه: این عارضه می تواند به بینایی چشم مبتلاء به صورت ماندگار آسیب برساند و در صورت عدم درمان حتی منجر به کوری شود. به زبان ساده علت آب سیاه یا گلوکوم افزایش شدید فشار مایع درون چشم است. از آنجا که اکثر افراد مبتلا به گلوکوم بدون علائم اولیه یا درد هستند، از این رو مراجعات سالیانه به چشم پزشک در سالمندان ضروری است.
- عفونت های چشمی: چشم در مقابل آلودگی بسیار حساس است و یک تماس جزیی به عنوان مثال مالیدن چشم با دست آلوده می تواند موجب عفونت چشم شود. این عفونت با قرمزی، خارش، سوزش، آبریزش و جمع شدن ترشحات چرکی در گوشه چشم همراه است. اگر عفونت را درمان نکنیم مشکل بینایی پیدا خواهد شد. عفونتهای چشم با رعایت بهداشت و درمان دارویی با تجویز پزشک بهبود می یابد.
نکات مهم در مراقبت از بینایی:
- در بیرون از خانه، برای محافظت از چشم ها از عینک آفتابی استفاده کنید.
- اگر چشم شما به سرما حساس است و دچار آبریزش می شوید، هنگام خروج از منزل در هوای سرد عینک بزنید. محافظت در مقابل سرما آبریزش چشم را کاهش می دهد.
- سیگار کشیدن موجب می شود زودتر به آب مروارید مبتلا شوید.
- حتی اگر مشکلی ندارید، ضروری است سالی یک بار معاینه چشم شوید. این معاینات به تشخیص به موقع و پیشگیری از بسیاری بیماریهای چشمی کمک می کند.
- در صورت ورود گرد و غبار به چشم، چای تازه دم تنها محلول خانگی است که می توانید برای شستشوی چشم از آن استفاده کنید. البته به شرطی که فنجان و دست های شما کاملاً تمیز باشد.
- برای کنترل فشارخون و قند خون به پزشک مراجعه کنید، زیرا عدم تشخیص و درمان به موقع آنها می تواند عوارض چشمی شدیدی را به وجود آورد.
اگر به علت عفونت های چشمی، قطره یا پماد چشمی برای شما تجویز شده است این نکات را به یاد داشته باشید:
- قبل از باز کردن در قطره یا پماد چشمی، دست های خود را با آب و صابون بشویید.
- دقت کنید که نوک قطره یا لوله ی پماد با چشم تماس پیدا نکند.
- قطره و پماد چشمی را سر ساعت مصرف کنید تا عفونت درمان شود.
- هر قطره یا پماد چشمی مخصوص یک نفر است. از قطره و پماد چشمی دیگران استفاده نکنید.
- از نگهداری طولانی مدت قطره ها و پمادهای چشمی و استفاده مجدد از آنها خودداری کنید.
منبع استخراج: زندگی سالم در دوره سالمندی
نظر دهید