• 1403/05/08 - 10:35
  • تعداد بازدید خبر : 76
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

چاقی احتمال افسردگی را افزایش می دهد

⚠️ چاقی احتمال افسردگی را افزایش می دهد
 
⛔️ چاقی نشان دهنده یک بحران بهداشتی جهانی است که شیوع آن به ویژه در کشورهای با درآمد کم و متوسط به سرعت در حال افزایش است. 
 
〽️ شاخص های تن سنجی میانسالان در دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان نشان داده است میزان اضافه وزن و چاقی در این گروه 63.81 درصد می باشد. طی تحقیقات چاقی خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند دیابت، بیماری های قلبی عروقی، سکته مغزی، اختلالات اسکلتی- عضلانی مانند آرتروز و برخی سرطان ها را افزایش می دهد .
 
▫️  چاقی و اضافه وزن نه تنها از نظر سلامتی و تأثیرات منفی آن در بعد جسمی اهمیت دارد، بلکه از لحاظ روانی تا اندازه ای قابل توجه و چشمگیر است. از طرفی شواهد نشان می دهد که چاقی  با اعتماد به نفس پایین، اختلالات هیجانی، اضطراب و افسردگی و حتی انزوای اجتماعی مرتبط می باشد که منجر به اختلال در عملکرد شغلی، روابط اجتماعی و بین فردی می شود.
▫️ در خصوص روان شناختی چاقی می توان از خوردن هیجانی یاد کرد به طوری که گاهی افراد برای اجتناب از هیجانات ناخوشایند خود و یا در صورت شکست در دستیابی به کمال طلبی های بلندپروازانه به پرخوری روی می آورند. افراد چاق یا دارای اضافه وزن وقتی تحت تأثیر استرس یا حالت های هیجانی نظیر افسردگی یا اضطراب قرار می گیرند، با پرخوری کردن به این روال واکنش نشان می دهند.
همچنین  برخی از مطالعات نشان دادند که افسردگی همراه با چاقی و اضافه وزن بر اثر تلاش های مکرر بدون نتیجه، برای کاهش وزن و یا حتی ناامیدی اولیه برای اقدام به کاهش وزن، برنامه های کاهش وزن را با مشکلات جدی مواجه می سازد. از این رو توجه به جنبه های روانشناختی در افراد چاق می تواند بسیار حائز اهمیت باشد.
  • گروه خبری : آموزش همگانی
  • کد خبر : 17490
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید