• 1404/03/13 - 09:17
  • تعداد بازدید خبر : 35
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
هشدار به مردم در آستانه عید قربان

هشدارهای جدی درباره ذبح دام در عید قربان/ تب کریمه کنگو در کمین است!

به منظور پیشگیری از بروز و شیوع بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان به ویژه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو باید توصیه های بهداشتی برای ذبح دام مورد توجه جدی قرارگیرد.

هشدار سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان درباره ذبح دام
 
  به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دکتر مریم میرمطلبی سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان  ضمن تبریک عید سعید قربان افزود: اگر مردم برای قربانی کردن دام در روزعید قربان از مراکز غیرمجاز اقدام به تهیه دام کنند خطر ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو برای ذبح کننده دام وتمام افرادی که با دام یا خون آن در تماس بوده اند افزایش می یابد.
وی به افرادی که می خواهند ذبح دام را انجام دهند توصیه کرد تا حد ممکن ذبح در کشتارگاه ها انجام شده و هنگام ذبح نیز دستکش داشته باشند.
دکتر میرمطلبی در ادامه افزود مردم باید گوشت های حاصل از دام های ذبح شده را حتما به مدت 24 ساعت در یخچال نگهداری کرده و از مصرف بلافاصله آن خودداری کنند چراکه نگهداری گوشت ها در یخچال درصورت آلوده بودن آنها، ویروس ها را از بین می برد.
 دکتر میرمطلبی گفت:دامهای آلوده هیچ علایم مشخصی از بیماری ندارند قصابان، کارکنان کشتارگاهها، دامپزشکان، کشاورزان و حتی زنان خانه داری که با گوشت تازه سر و کار دارند بیشتر در معرض خطر ابتلا هستند.
وی یادآور شد در چندین سال اخیر سیستان و بلوچستان، خوزستان، بوشهر، کرمان و تهران بیشترین آمار ابتلا به تب کریمه کنگو را داشته اند. 
 دکتر میرمطلبی به شهروندان توصیه کرد که دام های مورد نیاز خود برای مراسم مختلف از جمله عید قربان حتما از مراکز مورد تایید دامپزشکی، تهیه کنند. در این مراکز دام ها قبل از عرضه،معاینه، واکسینه و سم پاشی قرار می شوند.
  • گروه خبری : اخبار,آموزش همگانی
  • کد خبر : 20022
حسین صادقی
خبرنگار

حسین صادقی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید