هشدار جدی رئیس مرکز بهداشت شهرستان!
تب کریمه کنگو در کمین است
رییس مرکز بهداشت شهرستان: آموزش و پیشگیری، کلید مقابله با تب کریمه کنگو
روند نگرانکننده بیماری در کشور در سالهای اخیر و لزوم هوشیاری در سال ۱۴۰۴
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی؛ دکتر علیرضا عرب علیدوستی رییس مرکز بهداشت شهرستان، با اشاره به سابقه بروز بیماری تب کریمه کنگو و موارد فوت ناشی از آن در ماههای گرم سال، اظهار داشت: «با توجه به سیمای بیماری در سالهای گذشته و مشاهده موارد ابتلا و متاسفانه مرگ و میر ناشی از آن در کشور، احتمال شیوع این بیماری در سال جاری دور از انتظار نیست. در سال ۱۴۰۳، ۷۹ مورد قطعی بیماری در سطح کشور گزارش شده که متاسفانه ۵ مورد آن منجر به فوت شده است.»
وضعیت شهرستان رفسنجان و موارد مشکوک ایشان در ادامه افزود: «خوشبختانه در شهرستان رفسنجان، در سال گذشته، ۸ مورد مشکوک به تب کریمه کنگو داشتهایم که پس از بررسی و آزمایش، هیچکدام از این موارد به عنوان مورد قطعی ثبت نشدهاند. با این حال، این موضوع نباید باعث سهلانگاری شود و ضرورت رعایت نکات بهداشتی همچنان پابرجاست.»
راههای انتقال بیماری: از گزش کنه تا تماس با دام آلوده رئیس مرکز بهداشت شهرستان رفسنجان در خصوص نحوه انتقال بیماری تب کریمه کنگو گفت: «این بیماری از طریق گزش کنه آلوده یا له کردن آن روی پوست، تماس مستقیم با پوست، لاشه حیوان، خون و ترشحات دام آلوده و همچنین تماس با خون و بافتهای فرد بیمار مبتلا منتقل میشود.» دکتر عرب علیدوستی علائم عمومی و اولیه بیماری را شامل تب، سردرد، ضعف و بیحالی، خستگی، درد عضلانی، گلودرد، تهوع، استفراغ و اسهال عنوان کرد و بر لزوم توجه به این علائم تاکید نمود.
تاکید بر آموزش و ارتقاء آگاهی عمومی: سپر دفاعی در برابر بیماری رئیس مرکز بهداشت شهرستان، آموزش جامعه و افزایش آگاهی عمومی را مهمترین راهکار پیشگیری از این بیماری دانست و بر موارد زیر تاکید کرد:
انجام کشتار دام تنها در کشتارگاههای مجاز و تحت نظارت بهداشتی.
اطمینان از تهیه گوشت مصرفی از قصابیها و مراکز معتبر دارای مهر تایید سازمان دامپزشکی.
استفاده از دستکش هنگام خرد کردن گوشت تازه ذبح شده.
نگهداری گوشت تازه ذبح شده حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال (حدود ۴ درجه سانتیگراد) به منظور از بین رفتن احتمالی ویروس.
خودداری از منجمد کردن گوشت بلافاصله پس از ذبح، زیرا انجماد لزوماً ویروس را از بین نمیبرد.
پرهیز از مصرف گوشت، دل و جگر خام یا نیمپز دام تازه ذبح شده.
خودداری از نزدیک شدن به دامها در هنگام سفر به مناطق روستایی.
جلوگیری و جدا کردن کنهها از روی پوست دامها بدون دستکاری یا له کردن آنها.
اطمینان از پخت کامل گوشت قبل از مصرف، زیرا حرارت به طور موثر ویروس را از بین میبرد.
نظر دهید