• 1403/05/30 - 06:17
  • تعداد بازدید خبر : 74
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

نمک کم بخورید، اما حتما تصفیه شده ید دار باشد

وزارت بهداشت ظرف 20 سال گذشته برای کاهش شیوع گواتر واختلالات ناشی از کمبود ید ، سیاست افزودن ید به نمک های خوراکی را درپیش گرفته ودرحال حاضر کلیه کارخانجات تولید کننده موظفند ید را به میزان توصیه شده وزارت بهداشت به نمک های خوراکی اضافه کنند .

 

استفاده از نمک یددار تصفیه شده تنها راه رساندن ید به بدن می باشد. نرسیدن ید کافی به بدن با عوارض بیشماری شامل گواتر ، ناهنجاری های مادرزادی ، افزایش موارد سقط ومرده زایی ، هیپوتیروئیدی مادرزادی ، کرولالی مادرزادی ، کاهش بهره هوشی همراه است.

 

نمکهای تصفیه شده ید دار مشمول دریافت پروانه های بهداشتی از وزارت بهداشت ،درمان وآموزش پزشکی ،تاریخ تولید و انقضاء و استاندارد اجباری می باشد.

 

این گونه نمک های تصفیه شده یددار فاقد فلزات سنگین شامل سرب ،ارسنیک و... (عوامل ایجادکننده سرطان) و ناخالصی های محلول مانند گچ و... می باشد.

از طرفی میزان محاسبه شده ید در نمک تصفیه شده باعث پیشگیری از بیماری گواتر و به دنبال آن باعث پیشگیری از عقب ماندگی جسمی وذهنی ،سقط جنین و ... خواهد شد.

 

حالا خود قضاوت کنید نمک دریا مصرف کنید ودچار عوارض آن (سرطان،گواتر،عقب افتادگی ذهنی وجسمی ،سقط جنین و...) شوید و یا نمک تصفیه شده یددار استفاده کنید از تمام این عوارض در امان باشید.

 

بنابراین یادتان باشد که حتما نمک مصرفی روزانه باید نمک تصفیه شده یددار باشد و به میزان کم در طول روز نمک مصرف کنید.

  • گروه خبری : آموزش همگانی
  • کد خبر : 17557
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید