پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید با تاکید برمصرف نمک یددار تصفیه شده
بهترین نمک جهت استفاده نمک یددار تصفیه شده است.
پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید با تاکید برمصرف نمک یددار تصفیه شده
بهترین نمک جهت استفاده نمک یددار تصفیه شده است.
كمبود يد سبب بروز اختلال وسيعي ميشود كه مهمترين آنها اثر مخرب بر تواناييهاي ذهني و جسمي و ایجاد گواتر است.
وجود فلزات سنگين همچون سرب، كادميوم و جيوه در نمک دریا باعث بروز انواع سرطان و بيماري هاي كليوي مي شود.
وجود گچ و شن و ماسه به عنوان يك ناخالصي در نمك هاي دریا تهديد جدي براي سلامت مردم است.
هر قدر ميزان نمك مصرفي روزانه بیشتر باشد به همان نسبت شيوع فشار خون بالا، پوکی استخوان و سرطان معده افزایش مي يابد.
هنگام طبخ غذا ، مقدار نمك كمتري اضافه كنيد. سرسفره از نمكدان استفاده نكنيد. غذاهاي كنسرو شده و بسياري از مواد غذايي بسته بندي و آماده داراي مقادير زيادي نمك هستند، مصرف اين گونه مواد غذايي را محدود كنيد.
براي بهبود طعم غذا به جاي نمك از سبزي هاي تازه، سير، ليموترش، آب نارنج، آويشن، نعناع ؛ مرزه؛ ترخون ؛ ریحان ، شويد و ... استفاده كنيد.
مصرف آجيل شور، چيپس، فراورده های غلات حجیم شده، انواع شور و ترشی، ماهي دودي، سوسيس و كالباس را كاهش دهيد. جوش شيرين كه براي ورآمدن انواع نان و كيك به كار مي رود داراي مقدار زيادي سديم است. مصرف محصولات غذایی که جوش شيرين دارند هم بايد بسيار محدود شده يا قطع شود.
نظر دهید