• 1400/07/28 - 11:18
  • تعداد بازدید خبر : 53
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

"برای سلامت استخوان اقدام کنید"

روز جهانی پوکی استخوان در20 اکتبر، مطابق با 28 مهر ماه

"برای سلامت استخوان اقدام کنید"
روز جهانی پوکی استخوان در20 اکتبر، مطابق با 28 مهر ماه، یک کمپین سالانه است که به افزایش آگاهی جهانی در مورد سلامت استخوان ها و نیز پیشگیری، تشخیص و درمان پوکی استخوان و شکستگی های مربوطه اختصاص داده شده است. روز جهانی پوکی استخوان فرصتی است تا به خاطر داشته باشیم که سلامت استخوان بسیار مهم است و باید استخوان های خود را در تمام طول زندگی، فعال نگاه داریم. تنها با استخوان ها و ماهیچه های قوی است که می توانیم در دوران سالمندی، متحرک، فعال و مستقل بمانیم.
1-سلامت استخوانهایتان را با كاهش مصرف نمك تضمين كنيد.
2-اگر دچار اضافه وزن هستید، برای حفظ سلامت استخوانهایتان از همین امروز اقدام به کاهش وزن خود نمایید.
3-در حال حاضر از هر 3 زن كه به سن 65 سالگي مي رسند، يك نفر دچار شكستگي مهره و از هر 5 زن كه به سن 70 سالگي مي رسند، يك نفر دچار شكستگي استخوان ران مي شود.
4-در سراسر جهان، از هر سه زن یک نفر و از هر پنج مرد یک نفر در سنین بالای 50 سال دچار شکستگی ناشی از پوکی استخوان می شود.
5-کلسیم ، ویتامین D و پروتئین، مهمترین عناصر ضروری برای سلامت استخوان ها هستند.
6-مصرف ماهانه مکمل ویتامین دی 50 هزار واحدی را که نقش مهمی در سلامت استخوانها دارد، فراموش نکنید.
7-لبنیات یکی از بهترین منابع کلسیم، فسفر و منیزیم است. بنابراین، روزانه 2 تا 3 واحد شیر و لبنیات مصرف کنید (هر واحد لبنیات تقریبا معادل یک لیوان شیر یا ماست کم چرب یا دو لیوان دوغ کم نمک یا 45 گرم پنیر کم نمک می باشد).
8- در زندگی روزمره خود فعال باقی بمانید و ورزش و تحرک بدنی داشته باشید. به طور منظم تمرینات تحمل وزن و تقویت عضلات را انجام دهید.
9- سیگار کشیدن و نوشیدن الکل را ترک کنید.
10- پیشگیری از پوکی استخوان از دوران کودکی آغاز می شود. رژیم غذایی سالم و ورزش کافی به کودکان کمک می کند تا به بیشترین حد تراکم توده استخوانی خود برسند.
11- لاغری بیش از حد (BMI زیر 19) نیز به سلامت استخوان های شما آسیب می رساند.
12- با افزایش سن، توانایی فرد در جذب ویتامین ها و مواد معدنی کاهش می یابد. هنگامی که مصرف لبنیات کم است، باید مکمل کلسیم و ویتامین D با نظر کارشناس تغذیه یا پزشک مصرف شود.
13- منیزیم نیز یکی از عناصر مهم در سلامت استخوان ها است. از جمله منابع غذایی غنی منیزیم می توان به سبزی های برگ سبز، غلات کامل، حبوبات و مغز دانه ها اشاره کرد.
14- مصرف بیش از حد کافئین نیز یکی از عوامل کاهش توده استخوانی و در نتیجه بروز پوکی استخوان است.
15- مغز دانه هایی مانند بادام، گردو و کنجد و همچنین انجیر خشک، از منابع غنی کلسیم، منیزیم و فسفر هستند و لذا مصرف متعادل و مرتب آنها در طی روز، می تواند از پوکی استخوان پیشگیری نماید.

 

 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 12264
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید