ترویج الگوي غذایی سالم با جایگزین هاي غذایی سالم
لطفا به قسمت آموزشهای همگانی مراجعه نمایید
یکی از ارکان اصلی خود مراقبتی توجه به تغذیه و الگوي مصرف غذایی توسط خود فرد است و خود مراقبتی تغذیه اي به این معنی است که هر فردي با مفهوم تعادل، تنوع و تناسب در برنامه غذایی روزانه آشنا باشد و با روش هاي جایگزینی مواد غذایی، استفاده از منابع غذایی موجود و در دسترس بتواند نیاز هاي تغذیه اي خود را برطرف سازد و به جاي مصرف بی رویه آن دسته از مواد غذایی که مصرف زیادشان می تواند منجر به ابتلا به بیماري هاي غیر واگیر، اشکال مختلف سوءتغذیه (چاقی، لاغري، کم وزنی، کوتاه قدي) و کمبود ریز مغذي ها شود، از غذاهاي سلامت محور با توجه به وضعیت اقتصادي خانواده بیشتر استفاده کند
به کار بردن توصیه های زیر می تواند در داشتن الگوی غذایی سالم، پیشگیری از سوء تغذیه و پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر به ما کمک کند:
1-مصرف غذاهای چرب و پرنمك هر روز ما را به سكته نزديكتر مي کند سلامت قلبمان را با کاهش مصرف نمك تضمین کنیم. ادويه جات را جايگزين نمكدان کنیم. همه مواد غذايي دارای سديم (نمك پنهان) هستند ،مراقب نمك پنهان موجود در غذا باشیم.
2-حبوبات منبع پروتئین و جايگزين مناسب گوشت می باشند. همچنین تخم مرغ منبع غني از پروتئین و جايگزين مناسب گوشت است. ترکیب غلات (مانند نان و برنج) همراه با حبوبات پروتئین مورد نیاز بدن را تامین مي کند. برای تامین پروتئین مورد نیاز بدنمان هر روز از حبوبات استفاده کنیم.
3-با افزايش مصرف حبوبات، سبزی و میوه و کاهش مصرف گوشت قرمز از سرطان پیشگیری کنیم.
4-نصف بشقاب غذايمان را به سبزی و سالاد اختصاص دهیم. مصرف میوه و سبزی از کودکي تبديل به عادت مي شود.از کودکي با اضافه کردن سبزيجات به غذای کودکمان او را با سبزيجات اشنا کنیم تا به مصرف آنها عادت کند فرزندمان را با طعم میوه های مختلف آشنا کنیم تا مصرف روزانه میوه به يك عادت برای فرزندمان تبديل شود. میوه های ريز و درشت ارزش غذايي يكساني دارند.
5-مصرف روغن جامد طعم سلامتي را از ما خواهد گرفت يادمان باشد، هر چه در مصرف روغن بیشتر خسیس باشیم، سلامتمان بیشتر تضمین ميشود. از سرخ کردن غذا با روغن زياد تا ميتوانیم پرهیز کنیم و سعي کنیم کمتر از غذاهای سرخ کرده استفاده کنیم.
6- با مصرف زياد نوشیدني های شیرين در کودکي طعم تلخ ديابت را در بزرگسالي تجربه مي کنیم
7-برای پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی، بجای گوشت قرمز از گوشت سفید استفاده کنیم
8-بجای نان های سفید از انواع نان هایی که سبوس دارند استفاده کنیم
9- چاقی بیماریست، مراقب وزنمان باشیم.
نظر دهید