اصول تغذیه در ماه مبارک رمضان در شرایط کرونا
وعده سحری و دو وعده افطار و شام وعده های اصلی می باشد. به ویژه افرادی که در طول روز فعالیت بیشتری دارند
نوع غذاهایی که در وعده سحری خورده می شود نقش مهمی در حفظ کارایی و جلوگیری از کم آبی بدن ، ضعف و خستگی دارد. نکات زیر در وعده سحر باید رعایت شود:
از غذاهاي كم حجم ،کم نمک، کم چرب و کم شیرین هستند استفاده شود. اصولا مصرف زیاد قند، نمک و چربی موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می شوند.
مقدار مناسبي از سبزي هاي مختلف (سبزی خوردن و سالاد ) مصــرف شود. سبزي ها علاوه بر تامين ويتامين ها و مواد معدنی مورد نياز بدن، از تشنگي و خشکی گلو که می تواند فرد را مستعد ابتلا به بیماری کووید 19 کند ، جلوگيري مي كنند.
مصرف مواد غذايي شيرين و نوشیدنی های شیرین در وعده سحري توصيه نمي شود. مواد غذايي شيرين با تحريك انسولين و ورود سریع قند خون به داخل سلول ها و در نتيجه افت قند خون موجب گرسنگی زودرس می شود.
چای پررنگ به این دلیل که ادرار آور است می تواند موجب دفع آب بدن وکم آبی در طول روزه داری شود.
غذاهای پرپروتئین مثل انواع کباب ، جوجه کباب ، ماهی و غذاهای خشک و پرروغن مثل کتلت و کوکو ، سوسیس و کالباس ، پیتزا ، کله پاچه و هم چنین غذاهای چرب و سرخ شده و پر ادویه موجب احساس تشنگی و خشکی دهان در طول روز می شوند . به ویژه در شرایط فعلی که با شیوع بیماری کووید 19 مواجه هستیم بهتر است در وعده سحر مصرف نشوند.
غذاهای ساده و سبک مثل انواع پلو و خورش در حجم کم و یا غذاهای سبکتر شبیه وعده صبحانه (برای افرادی که در طول روز فعالیت کمتری دارند) برای وعده سحر می تواند مناسب باشد.
وعده غذايي در افطار:
در وعده افطار باید ضمن پرهیز از پرخوری، از غذاهای سبک و در عین حال پر انرژی استفاده شود.
مصرف یک لیوان آب گرم، چای کمرنگ و یا یک لیوان شیر گرم همراه با خرما یا عسل در شروع افطار.
استفاده از غذاهای سبک مثل فرنی ، شیربرنج ، نان و پنير و سبزي كه يكي از عادات خوب غذايي ایرانی در اين ايام است.
انواع سوپ کم چرب، آش کم حبوبات و سبک، حليم کم چرب غذای مناسبی برای افطار است. خوردن آش های غلیظ و چرب که مقدار زیادی پیاز داغ و نعناع داغ دارد و همچنین حبوبات فراوان بدلیل ایجاد مشکلات گوارشی در وعده افطار توصیه نمی شود.
سیب زمینی آب پز، سبزی های پخته مثل کدو ، کلم ، گل کلم ، هویج و نخود فرنگی ، تخم مرغ آبپز، کره و عسل غذاهای مناسبی برای افطار هستند.
مصرف بامیه و زولبیا که دارای مقادیر زیادی قند و چربی ، اسید های چرب اشباع و ترانس است ، بسیار محدود شود . به طور کلی زیاده روی در مصرف مواد قندی و شیرین از جمله حلوا ، شله زرد خیلی شیرین و.... در وعده افطار علاوه بر اینکه منجر به اضافه دریافت انرژی و چاقی می شود، موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود.
نظر دهید