• 1399/07/23 - 08:10
  • تعداد بازدید خبر : 42
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

اهمیت تغذیه متنوع و متعادل در پیشگیری و کنترل کووید 19

نقش تغذیه در افزایش و توانایی عملکرد سیستم ایمنی

 

اهمیت تغذیه متنوع و متعادل در پیشگیری و کنترل کووید 19

عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های تنفسی از جمله بیماری کرونا دارد. اما از مهم ترین مواردی که عملکرد سیستم ایمنی بدن را مختل می کند سوء تغذیه و نداشتن تغذیه صحیح است اهمیت و نقش تغذیه در افزایش و توانایی عملکرد سیستم ایمنی در برابر آلودگی ها و عفونت هایی که سلامت انسان را تهدید می کنند اثبات شده است.

جهت تقویت سیستم ایمنی بدن تامین نیازهای تغذیه ای از لحاظ انرژی- پروتئین، ریزمغذیها، مایعات و الکترولیت ها ضروری است. از ترکیبات مهم در رابطه با تقویت سیستم ایمنی بدن می توان به دریافت کافی ریزمغذیها از جمله ویتامین C، B6، E، D، روی، منیزیم، سلنیم و امگا3  بویژه از منابع غذایی غنی از این ترکیبات اشاره کرد.

مصرف روزانه منابع غذایی ویتامین C مثل مصرف سبزی و سالاد همراه با غذا، میوه های حاوی ویتامین C مثل پرتقال، نارنگی، لیموشیرین، کیوی توصیه می شود. توجه شود برای پیشگیری از کرونا نیازی به دریافت مکمل ویتامین C نمی باشد لذا از مصرف این مکمل اجتناب شود مگر در صورت تجویز پزشک.

ویتامین A به میزان قابل توجهی سیستم ایمنی بدن را در برابر ابتلا به بیماریها تقویت می کند تخم مرغ، کره، هویج، کدوحلوایی و سبزی های سبز تیره مثل اسفناج ، برگ چغندر و برگ های تیره رنگ کاهو هم از منابع خوب ویتامین A هستند.

 ویتامین D در پیشگیری از بیماریهای تنفسی موثر است و بررسی ها نشان داده افرادی که دچار کمبود ویتامین D هستند امکان ابتلا به عفونت های دستگاه تنفسی در آنها بیشتر است و تجویز ویتامین D می تواند بار عفونت های دستگاه تنفسی را کاهش دهد. از طرفی بررسی های انجام شده در کشور حاکی از آن است که کمبود ویتامین D در کشور ما شایع می باشد وزارت بهداشت و درمان مکمل یاری ویتامین D در گروههای مختلف را طبق جدول زیر توصیه می کند:

گروه سنی

دوز توصیه شده

زیر 2 سال

از 3 تا 5 روزگی روزانه یک سی سی قطره A+D یا قطره مولتی ویتامین

12 تا 2 سال

هر دو ماه یکبار یک قرص 50 هزار واحدی ویتامین D

بالای 12 سال

هر ماه یکبار یک قرص 50 هزار واحدی ویتامین D

 

توصیه می شود در حال حاضر طبق دستورالعمل کشوری وزارت بهداشت قرص ویتامین D مصرف شود در صورتی که  فرد دچار کمبود ویتامین  D(طبق آزمایش) باشد طبق تجویز پزشک مکمل ویتامین D مصرف نماید

لازم است برای پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس نکات زیر رعایت شود:

1-    در برنامه غذایی از میوه ها و سبزیجات بیشتر استفاده شود میوه و سبزیجات به دقت شسته و ضدعفونی شوند.

2-    از مصرف زیاد فست فودها، گوشت های فراوری شده و غذاهای سرخ شده اجتناب شود زیرا این مواد غذایی حاوی نمک زیاد، اسیدهای چرب ترانس و اشباع بوده و برای سلامتی و عملکرد سیستم ایمنی نامطلوب می باشند.

3-    استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مثل شیر، گوشت، حبوبات یا تخم مرغ حائز اهمیت است.

4-     مصرف شیر و لبنیات و ترجیحا لبنیات حاوی پروبیوتیک به مقدار حداقل دو لیوان در روز توصیه می شود این گروه منبع خوبی از ویتامین B2 هستند که در تقویت سیستم ایمنی نقش دارند

5-    از مصرف نوشابه ها و نوشیدنی های شیرین شده با شکر و مصرف قند ساده اجتناب شود چرا که با تضعیف عملکرد سیستم ایمنی همراه است.

6-   در خانوارهایی که توان خرید گوشت قرمز به مقدار لازم را ندارند توصیه می شود در برنامه غذایی از تخم مرغ که جایگزین گوشت و ارزانتر از آن است بیشتر استفاده شود همچنین در تهیه غذا می توان به جای گوشت قرمز از گوشت مرغ استفاده کرد و غذاهای حاوی حبوبات بیشتر در برنامه غذایی گنجاند شود.

7-    خستگی و کار سنگین از عوامل ابتلا به انواع بیماریهاست افرادی که خواب کافی، راحت و با کیفیت ندارند به دلیل نقص سیستم ایمنی بیش از سایرین در معرض ابتلا به انواع بیماریها و ویروس ها هستند

 

 

معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 10062
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید