• 1400/07/24 - 09:01
  • تعداد بازدید خبر : 67
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

به مناسبت 24 مهر روز جهانی غذا

دور ریختن غذا برکت را از خانواده ما کم خواهد کرد.

به مناسبت 24 مهر روز جهانی غذا
در دین ما مسلمانان اسراف حرام است. دور ریختن غذا برکت را از خانواده ما کم خواهد کرد. ضایعات مواد غذایی هر ساله حدود 1.3 میلیارد تن بر آورد شده است که معادل یک سوم کل مواد غذایی تولید شده برای مصرف انسان است و معادل غذای 2 میلیارد نفر در هر سال محسوب می شود. اتلاف غذا به معنای هدر دادن پول ، نیروی کار و منابع و افزایش انتشار گازهای گلخانه ای در ایجاد تغییرات آب و هوایی می شود.هر ساله حدود 14درصد از غذایی که برای مصرف انسان تولید می شود، بین مراحل کشت تا رسیدن به بازار عمده فروشی ، از بین می روند. راهکارهای مناسب برای پیشگیری از هدر دادن مواد غذایی هنگام خرید:
1-درمواقعی که گرسنه و خسته هستید هرگز خرید نکنید زیرا غالبا بیشتر از نیازتان خرید خواهید کرد.
2-همیشه بودجه مواد غذایی در نظر گرفته شده برای خرید اقلام غذایی مجزا کنید این کار کمک می کند که به اندازه نیازتان خرید کنید.
3-به منظور پیشگیری از فساد مواد غذایی خریداری شده همواره مواد غذایی فاسد شدنی ویا سبزیجات را در مرحله آخر خرید انجام دهید.
4-در صورت داشتن میهمان حتما از تعداد نفرات آنها مطمئن شوید تا بیشتر از نیاز ویا بیشتر از ظرفیت یخچال وفریزرتان خرید نکنید.
5-به منظور حفظ سلامت وتازگی نان وهمینطور پیشگیری از بیات شدن نان هنگام خرید نان همیشه از کیسه پارچه ای تمییز استفاده کنید
6-نگهداری نان در یخچال موجب بیات شدن وافزایش دور ریز نان می شودبرای نگهداری نان آن را در بسته بندی کوچک ودر فریزر نگهداری کنید.
راهکارهای مناسب برای پیشگیری از هدر دادن مواد غذایی هنگام پخت وپز:
1-همیشه با توجه به وضعیت افراد خانواده غذا تدارک ببینید مثلا سهم سالمندان ویا کودکان را متناسب شرایط آنها محاسبه کنید.
2-از همه قسمت های سبزیجات مانند ساقه وبرگ تازه آن می توان برای غذای اصلی ، سوپ ویا سالاد استفاده کرد. مثلا از برگ های کرفس علاوه بر ساقه آن در تهیه غذا ویا سالاد و یا مخلوط با ماست و یا دوغ استفاده کرد.
3-در صورت اضافه ماندن غذا در یک وعده برای وعده های دیگر حجم کمتری غذا تهیه کنید.
4-خمیر جدا شده از بعضی از نان های مصرفی را دور نریزید می توانید آن را خشک کرده وبه عنوان پودر در پخت بعضی غذا ها مانند انواع کوکو و یا کتلت استفاده کنید.
5-در صورت اضافه ماندن غذا می توانید باقیمانده غذا را در وعده بعدی با مختصر تغییری مجدد مصرف نمایید
6- همیشه باقیمانده مواد غذایی امروز با کمی تغییر می تواند غذای جدیدبرای فردا باشد برای مثال حبوبات باقیمانده از آبگوشت را با چند تخم مرغ ومقداری زیره تبدیل به کوکو کنید ویا اضافه ماکارونی را با اضافه کردن مقداری آی وسبزیجات وعدس تبدیل به سوپ کنید ودر وعده بعدی استفاده کنید این کار علاوه بر پیشگیری از هدر دادن مواد غذایی باعث تنوع غذایی هم خواهد شد.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 12231
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید