• 1399/01/30 - 11:18
  • تعداد بازدید خبر : 87
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

توصیه های تغذیه برای پیشگیری از بیماریهای تنفسی و کرونا

توصیه های تغذیه برای پیشگیری از بیماریهای تنفسی و کرونا

تغذیه می تواند نقش مهمی در عوارض و شدت ابتلا به بیماریها داشته باشد تردیدی وجود ندارد که شدت بیماری با توجه به کمبود مواد مغذی و نقص سیستم ایمنی در افراد متفاوت است تحقیقات نشان میدهد زمانی که با کاهش سطح ریزمغذیها روبرو می شویم حتی ویروس های ضعیف نیز قابلیت تبدیل شدن به ویروس مقاوم و بیماری مهلک را دارند.کمبود دریافت غذایی و کمبود ویتامین هایی مثل ویتامین C و A و D و تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماریها را افزایش می دهد. مصرف روزانه منابع غذایی ویتامین C مثل مصرف سبزی و سالاد همراه با غذا، میوه های حاوی ویتامین C مثل پرتقال، نارنگی، لیموشیرین، کیوی توصیه می شود بعنوان مثال مصرف روزانه یک عدد پرتقال یا 2 عدد نارنگی ویتامین C مورد نیاز روزانه بدن را تأمین می کند. توجه شود برای پیشگیری از کرونا نیازی به دریافت مکمل ویتامین C نمی باشد لذا از مصرف این مکمل اجتناب شود مگر در صورت تجویز پزشک.
ویتامین A به میزان قابل توجهی سیستم ایمنی بدن را در برابر ابتلا به بیماریها تقویت می کند تخم مرغ، کره، هویج، کدوحلوایی و سبزی های سبز تیره مثل اسفناج ، برگ چغندر و برگ های تیره رنگ کاهو هم از منابع خوب ویتامین A هستند.
ویتامین D در پیشگیری از بیماریهای تنفسی موثر است و بررسی ها نشان داده افرادی که دچار کمبود ویتامین D هستند امکان ابتلا به عفونت های دستگاه تنفسی در آنها بیشتر است و تجویز ویتامین D می تواند بار عفونت های دستگاه تنفسی را کاهش دهد. از طرفی بررسی های انجام شده در کشور حاکی از آن است که کمبود ویتامین D در کشور ما شایع می باشد وزارت بهداشت و درمان مکمل یاری ویتامین D در گروههای مختلف را طبق جدول زیر توصیه می کند:
گروه سنی دوز توصیه شده
زیر 2 سال از 3 تا 5 روزگی روزانه یک سی سی قطره A+D یا قطره مولتی ویتامین
12 تا 2 سال هر دو ماه یکبار یک قرص 50 هزار واحدی ویتامین D
بالای 12 سال هر ماه یکبار یک قرص 50 هزار واحدی ویتامین D

با توجه به وجود ویروس کرونا در کشور و جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری و کاهش شدت بیماری توصیه می شود در حال حاضر طبق دستورالعمل کشوری قرص ویتامین D مصرف شود و بر مصرف قرص تاکید گردد. لازم به ذکر است دریافت بالای مکمل ویتامین D نیز می تواند عوارض داشته باشد.
لازم است برای پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس نکات زیر رعایت شود:
 منابع غذایی ویتامین C و A مصرف شود
 از مصرف سوسیس و کالباس و سایر فست فودها و غذاهای چرب و سنگین اجتناب شود.
 استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مثل حبوبات یا تخم مرغ حائز اهمیت است.
 کمبود ریز مغذی هایی مثل آهن و روی هم سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند. از منابع غذایی این 2 ریز مغذی مثل حبوبات بعنوان جایگزین مناسب گوشت ، شیر و لبنیات وسبزیهای برگ سبز و انواع خشکبار بیشتر استفاده شود
 از خوردن غذاهایی که خوب پخته نشده (مثل تخم مرغ عسلی، کباب هایی که مغز پخت نشده اند) خودداری شود.
 از خوردن غذا و مایعات در مکان هایی که از نظر بهداشتی مورد اطمینان نیستند خوداری شود.
 در صورتی که علائم سرماخوردگی دارید، از غذاهای آبکی مثل سوپ و آش همراه با آب لیموی تازه و مایعات گرم استفاده کنید.
 از میوه های فصل حاوی انتی اکسیدان مثل انار ، پرتقال های تو سرخ ، گریپ فروت و ... استفاده کنید. میوه و سبزیجات به دقت شسته و ضدعفونی شوند.
 به نظر میرسد مصرف سیر و زنجبیل فقط تا اندازه ای در پیشگیری احتمالی سودمند باشد دقت شود مصرف سیر در بیماران قلبی با داروهای ضد انعقاد تداخل دارد و حتی در افرادی که هیچ بیماری ندارند مصرف زیاد سیر می تواند موجب تحریک عصبی و تغییرات مزاجی شود در صورت تمایل به مصرف سیر بیش از یک تا دو حبه مصرف نشود.
 خستگی و کار سنگین از عوامل ابتلا به انواع بیماریهاست افرادی که خواب کافی، راحت و با کیفیت ندارند به دلیل نقص سیستم ایمنی بیش از سایرین در معرض ابتلا به انواع بیماریها و ویروس ها هستند
 جمع بندی:
رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و حصول اطمینان از دریافت کافی ریز مغذی ها و پروتئین از برنامه غذایی روزانه نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری ها از جمله ویروس کرونا دارد.
در برنامه غذایی از تخم مرغ، گوشت، حبوبات، شیر و لبنیات و میوه ها استفاده کنید و طبق دستورالعمل وزارت بهداشت مکمل ویتامین D مصرف شود

 

  • گروه خبری : اخبار,آموزش همگانی
  • کد خبر : 9519
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید