دکتر سمیرا کوهستانی رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های حوزه معاونت بهداشتی رفسنجان به مناسبت روز جهانی بیماری خاص و صعب العلاج (تالاسمی) عنوان کرد:
دکتر سمیرا کوهستانی رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های حوزه معاونت بهداشتی رفسنجان به مناسبت روز جهانی بیماری خاص و صعب العلاج (تالاسمی) عنوان کرد:
هشتم ماه می میلادی مصادف با هجدهم اردیبهشت هر سال به نام روز جهانی بیماری خاص و صعب العلاج(تالاسمی) نامگذاری شده است. هدف از نامگذاری این روز به نام این بیماری، جلب توجه بیشتر مسئولین و مردم به مسئله بیماری های خاص و صعب العلاج از جمله تالاسمی، فراهم نمودن امکانات درمانی مناسب و مطابق با استانداردهای جهانی و دستیابی به خون سالم و کافی برای بیماران مبتلا، اطلاع رسانی عمومی درخصوص تالاسمی و پیشگیری از تولد بیماران تالاسمی و ... است.
این بیماری ارثی بوده که به دلیل نقص در ساخت زنجیره هموگلوبین حادث می شود و هموگلوبین معیوب قادر به اکسیژن رسانی مطلوب به اعضای بدن نیست و می تواند به اشکال مختلف شدید (ماژور) و خفیف (مینور) ظاهر شود. افراد مبتلا به نوع خفیف (مینور) همانند افراد سالم می توانند زندگی کنند و فقط در مواقع ازدواج باید خیلی مراقب باشند.
اگر زوجین هردو دارای ژن معیوب از نظر تالاسمی مینور باشند، در هر بارداری ۲۵٪ احتمال تولد فرزند مبتلا به بیماری بتا تالاسمی(ماژور/شدید) می باشد که به همین دلیل لازم است در هر بارداری آزمایشات تشخیص پیش از تولد (PND) انجام شود تا از سلامت جنین اطمینان حاصل گردد.
با تلاش و زحمات همکاران در مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه های بهداشتی و خانه های بهداشت موارد جدید تالاسمی در ۱۰ سال گذشته نداشته ایم.
هدف از برنامه پیشگیری از بروز بتا تالاسمی ماژور،شناسایی و مراقبت زوجین است.
با توجه به ارثی بودن بیماری تالاسمی،اموزش و اطلاع رسانی مهمترین رکن در پیشگیری و تحت کنترل درآوردن آن است.از سوی دیگر مادام العمر بودن بیماری و هزینه سنگین درمان لزوم حمایت اجتماعی از این بیماران را موجب شده است. لذا بیاییم با اهدای خون به آنها زندگی ببخشیم و با این کار گامی در جهت آسایش و آرامش این بیماران برداریم.
نظر دهید