• 1399/04/10 - 08:27
  • تعداد بازدید خبر : 104
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

مدیریت تغذیه ای تظاهرات گوارشی در بیماری کووید-19

مدیریت تغذیه ای تظاهرات گوارشی در بیماری کووید-19

نتایج حاصل از مطالعات جدید منتشر شده در دنیا نشان می دهد که برخی افراد در مراحل اولیه عفونت با ویروس کرونا ممکن است علائمی مانند درد شکم، اسهال، یبوست، تهوع و استفراغ را تجربه کنند.
در صورت وجود علایم گوارشی (اسهال، استفراغ، دل درد و ...)، نکات کلی زیر توصیه می شود:
 دست های خود را بطور مرتب با آب و صابون به مدت حداقل 20 ثانیه بشویید، به ویژه پس از اجابت مزاج و یا عطسه، قبل از غذا خوردن و یا پخت و پز. همچنین بهترین ماده ضدعفونی کننده دست حاوی حداقل 60 ٪ الکل است.
 سطو ح را به طور مرتب تمیز و ضد عفونی کنید، از جمله سرویس بهداشتی منزل که بطور مشترک توسط سایر اعضای خانواده مورد استفاده قرار می گیرد همچون دستگیره دستشویی و حمام ، گوشی تلفن و شماره گیر و هرچیز دیگری که بطور مشترک توسط شما و اعضای خانواده اغلب ممکن است لمس شود.
 اگر دچار اسهال هستید مقدار زیادی مایعات بنوشید. مهم است که به جایگزینی مایعات از دست رفته، با مصرف مایعات فراوان به ویژه آب ساده و پرهیز از نوشیدن مایعات شیرین توجه کنید و از محلول ORS که حاوی الکترولیت های لازم برای جبران املاح مورد نیاز بدن از دست رفته طی اسهال می باشد طبق نظر پزشک استفاده کنید. نوشیدنی های حاوی نمک مانند دوغ بدون گاز هم به تامین املاح از دست رفته از بدن کمک می کنند.
 از یک رژیم غذایی سبک حاوی موز، برنج سفید، کمپوت سیب و نان سفید(کم سبوس) که کربوهیدرات بدن شما را تامین می کند و فشار برای دفع را کاهش می دهند پیروی کنید. مصرف بلغور جو دوسر، سیب زمینی پخته یا تنوری و مرغ بدون پوست نیز مفید است.
 در شرایط ایجاد تهوع و استفراغ، از غذاهای پرچرب یا سرخ کرده ،آب میوه ها و نوشیدنی های خیلی شیرین، ،غذاهای بسیار معطر، غذاهای حاوی فیبر بالا، غذاهای نفاخ، غذاها و یا نوشیدنی های خیلی گرم باید اجتناب کرد
 در صورت ایجاد درد معده به پرهیز از غذاهای زیر تاکید شود: غذاهای چرب و فست فودها مانند انواع همبرگر، پیتزا، سوسیس، ژامبون، کالباس و سیب زمینی سرخ شده سبب طولانی شدن مدت هضم شده و سفتی و انقباض روده ها را نیز بهمراه دارد. مصرف بیش از حد لبنیات می تواند در برخی افراد اسپاسم معده ایجاد کند. در صورت درد معده بهتر است مصرف شکلات ، کاکائو، قهوه، چای و سایر نوشیدنی های کافئین دار قطع شود. انواع فلفل تند، پودر کاری ، خردل و.... علاوه بر سوزش دهان سبب تحریک اعصاب روده ها و بدتر شدن انقباضات شکمی می شوند. رژیم غذایی پرفیبر و مصرف زیاد و یکجای این نوع غذاها می تواند سبب ایجاد دردهای شکمی و یا بدتر شدن آن شود

 

  • گروه خبری : اخبار,آموزش همگانی
  • کد خبر : 9756
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید