مصرف شیر و لبنیات را جدی بگیریم
مصرف شیر و لبنیات را جدی بگیریم
گروه لبنیات شامل شیر و فرآورده های آن (ماست، پنیر، کشک، بستنی و دوغ) می باشد . بهترین منبع تامین کننده کلسیم است که برای رشد و استحکانم استخوان و دندان ضروری است. میزان توصیه شده مصرف روزانه لبنیات 3-2 واحد است .
یک واحد از یک گروه برابر است با : یک لیوان شیر یا ماست کم چرب (کمتر از2.5 درصد)، یا 45 تا 60 گرم پنیر معمولی معادل یک و نیم قوطی کبریت، یا یک چهارم لیوان کشک، یا 2 لیوان دوغ، یا یک و نیم لیوان بستنی پاستوریزه
چه نکاتی هنگام استفاده از گروه شیر ولبنیات باید رعایت شود:
از شیر پاستوریزه شده کم چربی ( 5/2 درصد یا کمتر) استفاده کنید.
بجای شیرهای طعم دار که دارای قند هستند ، از شیر های ساده استفاده کنید
از پنیر های تهیه شده از شیر پاستوریزه که کم نمک و کم چرب هستند ، استفاده کنید.
از بستنی هایی که از شیر پاستوریزه تهیه شده باشد، استفاده کنید. مقدار قند بستنی بالاست . بنابراین توصیه می شود در مصرف آن زیاده روی نکنید.
حتما قبل از مصرف هر نوع کشک مقداری آب به آن اضافه کنید و حداقل 5-10 دقیقه در حال بهم زدن بجوشانید.
بهتر است از شیر و لبنیاتی که با ویتامین D غنی شده اند، استفاده کنید، زیرا این ویتامین برای جذب بهتر کلسیم بسیار مفید است.
اگر شما بیماری "عدم تحمل لاکتوز" را دارید، شیر بدون لاکتوز و یا پنیر های سفت مصرف نمایید.
هنگام خرید شیر به تاریخ انقضای آن توجه کنید.
ظرف شیر را تا هنگام مصرف بسته و به دور از مواد بودار نگهداری کنید.
استفاده از شیر های استریل شده برای حمل در مسافرت های خارج از شهر مناسب تر است. این نوع شیرها را (در صورت باز نشدن) می توان تا 4 ماه در دمای محیط نگهداری کرد.
قرهقروت یکی از انواع لبنیات به رنگ سیاه یا قهوهای و بعضاً سفید یا زرد است که مزهای عمدتاً ترش دارد. این فراورده لبنی از دوغ یا ماست به دست میآید. که یکی از منایع خوب کلسیم محسوب می شود.
اگر از کشک های سنتی برای مصرف استفاده می کنید به دلیل نمک بالاحتما از یک روز قبل آن را در آب خیسانده و تا زمان مصرف آب آن را چند بار عوض کرده تا نمک آن کاهش یابد.
نظر دهید