• 1403/02/29 - 12:03
  • تعداد بازدید خبر : 95
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دکتر نصیر زاده در بین اصحاب رسانه:سخت گیری خانواده ها در رفسنجان،یکی از موانع بزرگ در امر ازدواج

نشست خبری دکتر نصیرزاده،رئیس گروه اطلاع رسانی پزشکی و منابع علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در جمع اصحاب رسانه به مناسبت هفته جمعیت:

دکتر نصیر زاده در جمع اصحاب رسانه عنوان کردند بر اساس تحقیقات کمی و تحلیل شاخصهای جمعیتی، داده ها حاکی از آن است که اگر اقدامی در رابطه با بحران جمعیت انجام نشود، جامعه به سمت پیری خواهد رفت و فاجعه پدیده سالمندی خواهیم داشت که خوشبختانه برنامه ها و توجه جدی به این امر در سطح شهرستان صورت گرفته است.

ایشان ضمن سپاس از تلاش های همکاران حوزه معاونت بهداشتی، تاکید نمودند که سایر سازمان ها نقش ارزنده ای در دستیابی به اهداف برنامه، یعنی همان نرخ جایگزینی 2/6 خواهند داشت و نقش رسانه ها را به عنوان اطلاع رسانان و مطالبه گران در این زمینه بسیار پررنگ قلمداد نمودند. ایشان معتقد بودند به کمک اصحاب رسانه باید در این خصوص اطلاع رسانی گسترده داشته باشیم، یعنی انفجار اطلاعات در این خصوص رخ داده ومردم و دیگر ذی ربطان از کلیه ابعاد برنامه آگاه شوند تا مشارکت و تعهد حداکثری شکل گیرد.

 بر اساس تحقیقات کیفی صورت گرفته در سطح شهرستان مبتنی بر شناسایی عوامل موثر بر کاهش پیری جمعیت، ایشان اذعان نمودند که در این موضوع باید توجه حداکثری به چندین موضوع زیربنایی منجمله، افزایش ازدواج ها، کاهش سن ازدواج، کاهش میزان طلاق ها، کاهش مرگ و میر کودکان، نوجوانان و جوانان خصوصاً مرگ و میرهای ناشی از سوانح و حوادث و افزایش فرزند آوری نمود.

 از مهمترین راهکارهای اشاره شده برای کاهش میزان طلاق، توانمندسازی جوانان در شرف ازدواج و یا در سنین پایین تر در راستای آموزش مهارت های زندگی، همانند کنترل خشم، مدیریت استرس، برقراری ارتباط، حل مساله، مدیریت رابطه، همدلی و گذشت، ایثار و صبر و بردباری را گزارش نمودند.

هم چنین اقداماتی مانند کاهش تجملات عروسی، همانند کاهش خرید وسائل غیرضروری جهیزیه که عموماً از اقلام مورد نیاز نبوده و جنبه تجملاتی دارند را به عنوان مهمترین اقدام لازم در سطح شهرستان برای افزایش ازدواج ها بیان نمودند، هر چند از دیگر موانع ازدواج بر اساس تحقیقات، نگرش، باورهای نادرست، خودکارآمدی پایین و آرمان گرایی جوانان در خصوص امر ازدواج بوده که لازم است در این خصوص توانمندی لازم صورت گیرد.

 در خصوص فرزندآوری مهمترین موانع ذکر شده بیشتر جنبه فردی داشته و اغلب این دیدگاه ها و نگرش ها از نظر متخصصان به عنوان خواسته تلقی می گردند. برای مثال: "ما تا وقتی خانه سه خوابه نخریم، بچه دار نمی شویم" و ...). از دیگر موانع مطرح شده منتج از تحقیقات، خودکارامدی و اعتماد به نفس پایین زوجین در خصوص نگهداری و تربیت فرزند بوده، هر چند عوامل دیگری همانند مسائل اقتصادی نیز در این خصوص مطرح گردید که در بیشتر از 40 درصد موارد به این مورد اشاره نشده بود.

ایشان بیان نمودند من معتقدم با توجه به توجهات جدی مسئولین به این امر، و تلاش همه جانبه تمام سازمان ها ونهادها و مردم و نقش ارزنده رسانه در این زمینه، آینده در این خصوص روشن خواهد بود و این امر همچنان باید مجدانه در نظر گرفته شود

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 17095

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید