• 1400/06/27 - 13:23
  • تعداد بازدید خبر : 78
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بی اختیاری ادرار در سالمندان

توصیه هایی برای بهبود بی اختیاری ادرار

بی اختیاری ادرار در سالمندان: مواد زائد و سموم بدن از طریق کلیه ها وارد ادرار می شود. ادرار در مثانه جمع می شود و با پر شدن مثانه احساس دفع ادرار ایجاد می گردد. با افزایش سن، دفع ادرار دچار تغییراتی می شود از جمله:
 تحمل نگه داشتن ادرار کمتر می شود
 کار کردن کلیه ها در طول شب ادامه می یابد
 عضلات شکم و لگن ضعیف می شود
 مثانه کاملاً خالی نمی شود.
این تغییرات طبیعی احتمال بروز برخی بیماریها را در سالمندی بیشتر می کند. یکی از این بیماریها "بی اختیاری ادرار " است. بی اختیاری ادرار می تواند علاوه بر کهولت سن به علتهای مختلفی مثل عفونت مجرای ادراری، یبوست، حاملگی، زایمان، یائسگی، بزرگ شدن پروستات، بیماری پارکینسون، تومور مغزی، هیسترکتومی (برداشتن رحم)، آسیب نخاعی و... باشد.
انواع بی اختیاری ادراری شامل موارد زیر است:
بی اختیاری استرسی: هنگام سرفه، عطسه، خنده یا بلند کردن وسایل سنگین به مثانه فشار می‌آید و ادرار تخلیه می‌شود. این حالت در زنان بیشتر است که ممکن است به علت زایمانهای متعدد، عفونت ادراری یا تغییرات مجرای ادراری با افزیش سن باشد بی اختیاری مبرم :نیاز ناگهانی و مبرم به تخلیه‌ی ادرار که با دفع ناخودآگاه همراه است. ممکن است بی اختیاری مبرم در اثر بیما ری خفیف مانند عفونت یا بیماری شدید مانند اختلال عصبی یا دیابت رخ دهد بی اختیاری سرریز: در این حالت مثانه خیلی پر شده است و ادرار به صورت قطره قطره به طور غیر ارادی می ریزد.زمانی که فرد به دستشویی می رود ادرار بطور کامل خالی نمی شود. این حالت بیشتر در مردها دیده می شود. بی اختیاری طبیعی: نقص فیزیکی یا روانی مانع از رسیدن به موقع فرد به توالت می‌شود مثلا اگر فرد دچار آرتریت شدید باشد، نمی‌توانید شلوار خود را به سرعت باز کند
توصیه هایی برای بهبود بی اختیاری ادرار:
 این مشکل قابل حل است پس برای برطرف شدن ان حتماً به پزشک مراجعه کنید
 هر دو ساعت برای ادرار کردن به توالت بروید
 در طول روز 6 تا 8 لیوان مایعات بنوشید و بعد از ساعت 8 شب از نوشیدن مایعات خودداری نماید.
 لباس آزاد و راحت بپوشید
 عضلات کف لگن را تقویت کنید. (برای تقویت عضلات کف لگن می توان دو تمرین را انجام داد تمرین اول: هر بار که برای ادرار کردن به توالت می روید چندین بار به طور ارادی دفع ادرار را شروع و قطع کنید تمرین دوم: ناحیه مقعد را سفت نمایید مانند حالتی که می خواهید مانع دفع مدفوع شوید و این حالت را برای 5 ثانیه نگه دارید و بعد رها کنید و این کار را در طول روز چند بار در طول روز انجام دهید
 مثانه را تقویت کنید ( برای این کار سعی نماید کم کم مدت زمان بیشتری ادرارتان را نگه دارید. برای شروع هر دو ساعت یکبار ادرار کنید و به تدریج این مدت زمان را بیشتر کنید. این فاصله را می توانید به 3 تا 4 ساعت برسانید.
 از ورزشهای سخت اجتناب کنید
 قهوه، نوشابه های گازدار، غذاهای پرادویه میل نکنید.

 

 

  • گروه خبری : آموزش همگانی
  • کد خبر : 12116
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید