• 1398/02/28 - 11:27
  • تعداد بازدید خبر : 50
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان

اصول تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان

آیا میدانید روزه داری بدون رعایت اصول صحیح تغذیه نه تنها ضامن سلامت انسان نیست بلکه می تواند سلامت وی را به خطر اندازد؟ بنا براین ضرورت دارد روزه داران عزیز با اصول صحیح تغذیه در ماه مبارک آشنا شوند و آنها را به کار گیرند.
در این ماه مبارک همانند سایر اوقات سال سه وعده غذایی مصرف شود افطار، شام و سحری و حد اقل 20 درصد کمتر از ماههای دیگر سال غذا مصرف شود این موضوع موجب می شود تا بدن فرصت سوزاندن چربی های اضافی را بیابد.
مصرف غذاهای سرخ شده می تواند علاوه بر افزایش چربی های خون، موجب سوء هاضمه، ورم معده و اختلال در وزن شود بنابراین غذاها به صورت آب پز، بخارپز و یا کبابی طبخ شوند و مصرف غذاهای آماده (فست فودها) مثل انواع ساندویچ ها، پیتزا کنار گذاشته شوند.
خوردن شیر گرم و مقداری نان و پنیر همراه با سبزی و یا سوپ برای افطار مناسب است. افطار را با آب، خرما، کشمش، عسل و به طور کلی با یک قند طبیعی آغاز کنید. خوردن چای کم رنگ، شیر گرم، فرنی، شیر برنج نیز می تواند در افطار مناسب باشد. امروزه از نظر علمی ثابت شده که خرما یکی از بهترین غذاهایی است که فرد روزه دار می تواند با آن روزه خود را بگشاید. به هر حال شخص روزه دار باید با غذایی سبک افطار کند و از مصرف غذاهای حجیم، سرخ کردنی و غذاهای آماده اجتناب نماید تا بدن آرام آرام خود را آماده شام کند.
افطار را با آب سرد، غذاهای سرد و نوشابه گازدار آغاز نکنید. آش رشته غلیظ همراه با پیاز داغ که حاوی چربی زیادی است غذای مناسبی برای افطار نیست زیرا موجب سوء هاضمه می شود.
از مصرف زولبیا و بامیه در وعده افطار اجتناب شود زیرا مصرف آنها سبب افزایش قند و چربی خون می شود.
بهتر است روزه داران عزیز کمی پس از صرف یک افطار بسیار ساده و سبک اقدام به صرف شام نمایند به عنوان مثال، برنج و خورشتی که از چربی زیاد در طبخ آن استفاده نشده است همراه با سالاد و ماست ترکیب مناسبی برای شام روزه داران محسوب می شود.
سحری نسبت به دو وعده افطار و شام باید وعده اصلی را تشکیل دهد. وقتی فرد روزه بی سحری می گیرد سوخت و ساز بدن وی به سمت تجزیه ناقص چربی ها پیش می رود که حاصل آن تشکیل ترکیباتی به نام اجسام کتونی است. تجمع این ترکیبات در بدن باعث بوی بد دهان، سردرد و دردهای عضلانی، احساس ناخوشی و بدحالی در فرد می شود. حذف وعده سحری همچنین منجر به پایین افتادن قند خون می شود که خود موجب کاهش قدرت یادگیری، بی حوصلگی و خستگی خواهد شد.
در وعده سحری بهتر است از غذاهای گرم و تازه استفاده شود. از یک نوع غذا استفاده شده و از خوردن انواع و اقسام غذاها پرهیز شود. از خوردن شیرینی جات، غذاهای شور، پرچرب و انواع آش ها خودداری شود زیرا مصرف چربی، شیرینی و نمک زیاد سبب تشنگی بیشتر در طی روز می شود. مصرف ماست و سالاد خصوصا سالادی که در تهیه آن از جوانه های خام استفاده شده مناسب است غذاهای خشک مثل کوکو سیب زمینی، کتلت، انواع کباب و جوجه کباب مناسب نیستند مخصوصا اگر با ادویه زیاد آماده شوند موجب تشنگی شدید و ترش کردن و ورم معده می شوند.
از نوشیدن قهوه و چای پر رنگ در سحر پرهیز شود چون باعث دفع ادرار و احساس تشنگی در روز می شود. برای کاهش میزان تشنگی می توان از لیمو ترش، ماست و سبزی خوردن تازه استفاده کرد.
جهت پیشگیری از یبوست مصرف زیاد آب، ورزش و تحرک در ساعات پس از افطار، استفاده از غذاهای حاوی فیبر (حبوبات، میوه ها و سبزیجات) توصیه می شود. می توان از روغن زیتون استفاده کرد. همچنین مصرف روزانه چند عدد انجیر یا آلو می تواند در رفع یبوست کمک کننده باشد.


 

  • گروه خبری : آموزش همگانی
  • کد خبر : 8494
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید