تغییرات برنامه های ترویج شیرمادر با توجه به بیماری کویید19
تغییرات برنامه های ترویج شیرمادر با توجه به بیماری کویید19
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی با توجه به شیوع بیماری کرونا برنامه های ترویج تغذیه با شیر مادر از این بیماری تاثیر پذیرفته است.
این ویروس تاکنون در شیر مادر مبتلای قطعی/مشکوک به covid-19 مشاهده نشده است. بنابراین بعید است از طریق تغذیه مستقیم از پستان مادر یا از طریق شیر مادر مبتلای قطعی یا مشکوک به covid-19 منتقل شود.
تغذیه با شیر مادر در هر شرایط اقتصادی و اجتماعی، شانس بقا را ارتقا داده و مزایای طولانی مدت سلامت و تکامل نوزادان و کودکان را فراهم می کند. بعلاوه تغذیه با شیر مادر وضعیت سلامت مادر را بهبود می بخشد. لذا دلیلی برای قطع شیردهی یا جلوگیری از آن وجود ندارد.
برقراری تماس پوست با پوست مادر و نوزاد، موجب بهبود وضعیت تنظیم دمای بدن نوزاد و پیامدهای فیزیولوژیک دیگر شده و با کاهش مرگ و میر نوزادان نیز همراه است.قرار گرفتن نوزاد در کنار مادر، شروع زودرس تغذیه با شیر مادر را امکان پذیر می سازد.
تغذیه با شیر مادر بدون شک مرگ و میر نوزادان و شیرخواران را کاهش می دهد و موجب بهبود وضعیت سلامت و تکامل مغزی کودک و شیرخوار می شود. به مادرانی که علائم covid-19 دارند توصیه می شود از ماسک استفاده کنند ولی حتی اگر استفاده از ماسک امکان پذیر نباشد، تغذیه با شیر مادر باید ادامه یابد. اقدامات پیشگیرانه دیگر، مانند شستن دستها، تمیز کردن سطوح، عطسه یا سرفه در دستمال تمیز نیز مهم است.
دستها را بطور مرتب با آب و صابون بشویید یا از شوینده های با پایه الکلی استفاده کنید(بخصوص قبل از لمس کودک)
هنگام تغذیه کودک از ماسک استفاده کنید(به محض مرطوب شدن ماسک را عوض کنید-بلافاصله ماسک ها را دور بریزیداز ماسک چندین بار استفاده نکنید-برای درآوردن ماسک، جلوی ماسک را لمس نکنید بلکه آن را از پشت ماسک جدا کنید.در صورت عطسه یا سرفه بر روی دستمال ، بلافاصله آن را دور انداخته و مجدداً دستها را با آب و صابون بشویید. مرتباً سطوح را تمیز و ضدعفونی کنید.
نظر دهید