• 1402/05/15 - 11:29
  • تعداد بازدید خبر : 30
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

حمایت و ترویج تغذیه با شیر مادر ،حق مادر،حق کودک و از حقوق بشر است

8 نکته در مورد مزایای شیر مادر و مضرات شیر مصنوعی

حمایت و ترویج تغذیه با شیر مادر ،حق مادر،حق کودک و از حقوق بشر است

شیر مادر اولین واکسن کودک و بهترین منبع تغذیه برای اوست.

تغذیه با شیر مادر روش بی نظیر تغذیه شیرخواران است. توصیه جهانی برای تغذیه مطلوب شیرخواران مبنی بر شروع تغذیه با شیر مادر طی ساعت اول تولد، تغذیه انحصاری با شیر مادر در 6 ماه اول عمر و سپس تداوم تغذیه با شیر مادر همراه با غذاهای کمکی سالم تا 2 سالگی یا بیشتر است.

شروع تغذیه با شیر مادر طی یک ساعت اول تولد، اولین و حیاتی ترین گام برای کاهش مرگ و میر شیرخواران و کودکان است.مطالعات نشان می دهد که اگر تمام مادران ظرف یک ساعت اول تولد، تغذیه با شیر مادر را شروع کنند و شیرخوارشان را تا 6 ماه فقط با شیر خود تغذیه نمایند، سالانه جان یک میلیون از 4 میلیون نوزادی که هر سال در جهان می میرند، حفظ می شود.

8 نکته در مورد مزایای شیر مادر و مضرات شیر مصنوعی

1-آکادمی اطفال آمریکا بر تغذیه شیرخوار با شیر مادر تاکید دارد. شیر هر انسان مختص فرزند انسان است و همه فراورده هایی که به عنوان جایگزین ساخته می شوند اصلاً قابل مقایسه با آن نیستند و همین امر موجب می شود که شیر انسان عالیترین و منحصرترین ماده غذایی برای تغذیه شیرخوار باشد.

2-سازمان بهداشت جهانی اعلام داشت که: تغذیه با شیر مادر یک روش بی نظیر برای رشد و تکامل مطلوب شیرخواران است. به عنوان یک توصیه جهانی سلامت همگانی، شیرخواران باید در شش ماه اول زندگی منحصراً با شیر مادر تغذیه شوند تا به رشد و تکامل مطلوب و سلامت دست یابند. پس از آن برای رفع نیازهای تغذیه ای باید از غذای کمکی سالم و مناسب استفاده کنند و شیردهی تا پایان 2 سالگی یل بیشتر از آن، ادامه یابد.

3-شیر مادر حاوی هیچ ماده ژنتیکی دستکاری شده ای نیست. اکثر مصرف کنندگان مواد غذایی از این که کدام ماده غذایی دستکاری ژنتیکی شده است اطلاع کامل ندارند.

4-شیر مادر در دستگاه گوارش کودک نسبت به شیرخشک بهتر هضم می شود. از آنجایی که پروتئین شیر گاو دو برابر پروتئین شیر انسان می باشد، شیرخوارانی که شیر خشک می خورند پروتئین بیشتری نسبت به نیازشان دریافت می کنند که بیشتر آن فرم دیر هضم است. مدفوع شیرخوار حجیم تر است زیرا نمی تواند پروتئین اضافی را جذب کند و بیشتر آن دفع می شود در حالی که شیرخواران تغذیه شده با شیر مادر تقریباً 100% پروتئین شیر مادر را جذب می کنند.

5-شیر مادران دارای نوزاد نارس برای نوزاد آنها مناسبترین شیر است. ترکیب شیر مادران دارای نوزاد نارس در ماه اول تولد تقریباً شبیه آغوز است. جدیدترین تحقیق انجام شده تایید می کند که هر چه نوزادان نارس بیشتر شیر مادر را دریافت کنند بیشتر و بهتر نسبت به رفلکس ها عکس العمل نشان می دهند و پاسخ های عصبی رفتاری بهتری به ویژه از جهت تکامل حرکتی نشان می ذهنذ.این شیرخواران در برقراری روابط اجتماعی هوشیارتر هستند و مادرانشان نیز آنان را بیشتر لمس و نوازش می کنند. بعلاوه چون ارزش غذایی شیر مادر بالاتر است در بهبود روحیه مادران و رفتار متقابل بین مادر و کودک موثر می باشد.

6-احتمال بروز بیماریهای قلبی-عروقی در شیرخوارانی که با شیر مادر تغذیه می شوند بسیار کمتر است. شیرخوارانی که با بطری تغذیه می شوند چون بدلیل بلع مکرر، راه هوایی آنها طولانی تر بسته می شود، بیشتر در معرض خطر بروز مشکلات قلبی، عروقی هستند

7- تغذیه با شیرخشک احتمال ابتلای کودک به آلرژی را افزایش می دهد. کودکانی که با شیر مادر تغذیه می شوند کمتر از شیرخواران تغذیه شده با شیرخشک دجار آلرژی می شوند. در مواقعی که سابقه فامیلی آلرژی وجود داشته باشد این مورد اهمیت زیادی پیدا می کند.تغذیه با شیر مادر از ابتلا به دیگر آلرژی ها مانند اگزما،آلرژی غذایی و آلرژی تنفسی محافظت می کند.

8-کودکانی که با شیر خشک تغذیه می شوند در آینده، بیشتر در معرض ابتلا به چاقی هستند. کودکان تغذیه شده با شیر مادر استعداد کمی برای ابتلا به اضافه وزن و یا چاقی دارند.

                                                                                       معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان

 

 

  • گروه خبری : آموزش همگانی
  • کد خبر : 15260
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید