• 1402/02/27 - 09:13
  • تعداد بازدید خبر : 28
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

میگرن و تغذیه

اگر درگیر میگرن هستید این نکات تغذیه ای را به یاد داشته باشید

اگر درگیر میگرن هستید این نکات تغذیه ای را به یاد داشته باشید

میگرن یکی از بیمار یهای شایع است که خیلی از افراد درگیر آن هستند که می توانند با رعایت یک سری نکات تغذیه ای شدت این بیماری را کاهش دهند.

 

میگرن یک بیماری شایع عصبی است که باعث درد شدید و احساس تپش در یک طرف سر میشود که ممکن است چندین ساعت طول بکشد یا تا چند روز ادامه یابد .معمولادرد میگرن همراه با حالت تهوع ،استفراغ،حساسیت به نور یا صدا،سرگیجه، اختلالات بینایی یا بی حسی صورت همراه است.

مکمل های حاوی منیزیم به عنوان درمان رایج برای میگرن در نظر گرفته می شوند .در واقع درد مداوم ناشی از میگرن باعث میشود که نورون های مغز حساس تر و فعال تر از حد طبیعی شوند و این حساسیت مفرط ، نقش زیادی در تداوم درد میگرن دارد.

رژیم غذایی مناسب برای میگرن ،یک رژیم سرشار از منیزیم است که به بهبود درد کمک میکند.مواد غذایی مانند اسفناج ،کلم پیچ ،شلغم ،بادام حاوی مقادیر بالایی از منیزیم هستند.

همچنین از جمله مواد غذایی مفید برای میگرن میتوان به دانه کتان اشاره کرد که منبع گیاهی اسید های چرب  امگا 3 و منیزیم است .از آنجا که دانه کتان غیر قابل هضم است باید به شکل آسیاب شده مصرف شود.یک قاشق غذا خوری دانه کتان آسیاب شده حاوی 3 گرم فیبر بوده که همچنین می تواند در متعادل کردن قند خون و سطح کلسترول خون موثر باشد.

زنجبیل را میتوان به عنوان دمنوشی برای میگرن مورد استفاده قرار داد .همچنین میتوان زنجبیل را به عنوان نوعی افزودنی به غذا اضافه کرد.در برخی مطالعات بیان شده است که زنجبیل به اندازه سوماتریپتان که نوعی داروی ضد میگرن  است میتواند موثر باشد.البته باید زنجبیل را تحت نظر پزشک یا متخصص تغذیه مصرف کرد زیرا در برخی افراد  محدودیت مصرف دارد.

مواد غذایی ممنوعه در میگرن

  1. انواع پنیر های حاوی تیرامین (نوعی آمینواسید):مانند پنیر چدار،موزارلا،فتا،پارمزان . زیرا تیرامین موجود در این مواد غذایی باعث تحریک سردرد های میگرنی میشود.
  2. محصولات سویا (مانند میسو،تمپه و سس سویا(
  3. مواد نگهدارنده مانند مونوسدیم گلوتامات
  4. نیترات و نیتریت موجود در گوشت های فرآوری شده مانند سوسیس ،کالباس،سالامی و بیکن
  5. آسپارتام (نوعی شیرین کننده مصنوعی (
  6. غذاهای تخمیرشده مانند ماست پروبیوتک ،کفیر،کلم ترش،کیمچی

تهیه شده توسط گروه بهبود تغذیه شوشتر

منبع:

https://www.webmd.com/migraines-headaches/avoiding-migraine-triggers

آدرس سایت دفتر بهبود تغذیه جامعه: nutr.behdasht.gov.ir

 

 

 

 

 

 

  • گروه خبری : آموزش همگانی
  • کد خبر : 14801
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید