نظر منابع علمی جهان در مورد تغذیه نوزادان رسیده و نارس با شیر مادر
حمایت و ترویج تغذیه با شیر مادر ،حق مادر،حق کودک و از حقوق بشر است
نظر منابع علمی جهان در مورد تغذیه نوزادان رسیده و نارس با شیر مادر
همه منابع علمی جهان در مورد تغذیه با شیر مادر اتفاق نظر دارند. طبق نظر آکادمی کودکان آمریکا و سازمان جهانی بهداشت شیر مادر مناسب ترین ماده مغذی برای همه نوزادان، شیرخواران و بویژه نوزادان نارس و بیمار به حساب می آید.
همچنین آکادمی کودکان آمریکا، آکادمی طب شیر مادر، آکادمی پزشکان خانواده در آمریکا، کالج زنان و زایمان آمریکا، سازمان جهانی بهداشت، یونیسف، آکادمی های علوم پزشکی اروپا، کانادا و استرالیا همه توصیه موکد بر تغذیه انحصاری
(فقط شیر مادر) تا پایان 6 ماهگی دارند.
هر چند کاهش قند خون و زردی دو مشکل مهم دوره نوزادی به حساب آمده و درمان آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار است ولی به عقیده اساتید و صاحب نظران بین المللی در اوج تلاش برای درمان این دو عارضه، هدف والاتر آنست که تغذیه با شیر مادر حفظ شود و استمرار یابد.
برای مثال نوزادی که دچار کاهش قند خون خفیف است از طریق تغذیه مکرر با شیر مادر درمان می شود. در کاهش قند خون متوسط درمان اولیه تغذیه مکرر و مستقفیم از پستان مادر است، در صورتی که کاهش قند خون ادامه یابد دوشیدن و دادن 3 تا 10 سی سی از شیر دوشیده شده مادر اقدام بعدی است.
طبق نظر آکادمی آمریکا همه نوزادان نارس باید از شیر مادر خود تغذیه کنند. بهرحال توصیه مراجع معتبر علمی دنیا، اجتناب از مصرف هر نوع شیر مصنوعی و تاکید بر مصرف شیر مادر است. تغذیه با شیر مادر در کنار محاسن بیشمار دیگر، سبب افزایش 8.3 درجه ای ضریب هوشی کودکان می شود.
هر چه مدت شیردهی مادر طولانی تر، ضریب هوشی کودک بالاتر، افسردگی مادر کمتر و در مراقبت از فرزندش فعال تر است. اساتید فوق تخصص نوزادان در آمریکا تغذیه با شیر مادر را موثرترین و باصرفه ترین عامل درمانی نوزادان نارس می دانند و به مادرانی که نوزادان نارسشان در بخش های مراقبت ویژه بستری می شود اظهار می دارند که "شیر شما دارویی است برای حفاظت نوزادتان در مقابل انواع مشکلات و معضلات سلامتی و عوارضی که در طول مدت بستری و پس از آن برای نوزادتان اتفاق می افتد.
معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
نظر دهید