کانولا بهترین روغن برای مصرف است
پویش ملی تغذیه سالم از امروز با شعار «روغن مناسب، غذای سالم و خانواده سالم» در کشور آغاز شد.
![](/thumbnail/550-h_100/uploads/35/2024/Oct/30/ddbb906c-fe1b-4fc6-8699-48ea089ca1f6_11zon_6.png)
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی ،دکتر عباس اسماعیلی معاون بهداشتی دانشگاه با توجه به آغاز پویش ملی تغذیه سالم عنوان کرد:
کانولا»، بهترین روغن برای مصرف است؛ چرا که نسبت برخورداری امگا۳ و امگا۶ مناسبی دارد. اما نباید حرارت زیادی به این روغن داده شود. همچنین بررسیها بیانگر این است که قیمت روغن کانولا با روغن سویا، روغن ذرت و روغن آفتابگردان تفاوت چندانی ندارد.
دکتر عباس اسماعیلی ضمن تاکید بر کاهش کالری دریافتی از روغن و استفاده از روغنهای با اسید چرب ترانس پایین، درعین حال گفت: البته حذف روغن به هیچ وجه توصیه نمیشود؛ چراکه حذف روغن میتواند بر سلامت پوست، کبد و مو اثرگذار باشد.
وی درباره استفاده از روغن سرخکردنی هم گفت: بهتر است برای سرخ کردن از روغنهای مخصوص سرخکردنی استفاده کرد؛ چرا که ترکیبات اسیدهای چرب این روغنها با حرارت دیدن، برای بدن مضر نیست.
وی ادامه داد کمبود امگا ۳ که عمدتا از روغن های غیراشباع بوده عامل پنج هزار مرگ در کشور است به همین دلیل باید افراد در نوع روغن های مصرفی خود دقت کنند.
وی اظهارداشت: روغن های موجود در بازار جزو روغن های غیراشباع بوده و روغن های جامد (اشباع شده) نیز دارای خطر بیشتری هستند پس در مجموع میزان دریافت کالری از روغن باید کمتر شود.
به گفته معاون بهداشتی، روغن پالم اگر یک درصد بالاتر باشد می تواند خطر زا باشد و باید درصد چربی ترانس زیر ۵ درصد و روغن اشباع نیز زیر ۱۰ درصد باشد پس ضروریست سبک زندگی به سمت پخارپز و آب پز کردن پیش رود.
دکتر اسماعیلی افزود مصرف چربی ها از جمله روغن های مایع، گیاهی یا حیوانی باید کمتر باشد و بهتر است مردم روغن کانولا مصرف کنند.
لازم به ذکر است در پویش ملی اطلاعرسانی تغذیه سالم که تا ۳۰ آذرماه برگزار میشود درباره انتخابهای صحیح تغذیهای و کاهش خطرات ناشی از مصرف نادرست چربیها و روغنها اطلاع رسانی میشود.
نظر دهید